The Golden Years Of Dutch Pop Music uitgebreid met zes nieuwe delen


Op 15 juni verschijnen er weer enkele nieuwe albums in de cd-reeks The Golden Years Of Dutch Pop Music. Deze keer is het de beurt aan Hank the Knife & The Jets, Powerplay, Massada, Kadanz, De Dijk en The Scene.

De samenstellers van de serie hebben zich bij deze nieuwe worp laten leiden door de vele verzamelaars van The Golden Years Of Dutch Pop Music. Zij konden onlangs namelijk hun stem uitbrengen op nieuwe delen en er bleek met name veel vraag te zijn naar albums van deze artiesten. Zoals het de Golden Years-reeks betaamt staan op de albums alle originele A- en B-kanten van de singles in chronologische volgorde, waar mogelijk aangevuld met relevante albumtracks. Veel van deze songs verschenen zelfs nooit eerder op cd.

Met deze nieuwe worp komt het aantal Golden Years-albums op 63. De serie is daarmee het meest complete en uitgebreide overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. "Beter dan ooit wordt de Nederpop heruitgegeven in Golden Years", aldus De Volkskrant. "De reeks is verslavend (…) stiekem wil je alle delen in huis hebben".

De nieuwe albums zijn nu o.a. te reserveren bij Platomania en Bol.com:Follow us on Twitter for the latest music news, stories, quizzes, playlists and our big prize music competitions

7 comments

 1. Ludo Heijnens
  Reply

  Ik ben een fan van deze serie en heb inmiddels dan ook een flink aantal delen (46) in mijn CD-kast netjes naast elkaar staan. De titels op de ruggen zijn duidelijk leesbaar. De eerste delen hebben zo te zien allemaal dezelfde fontgrootte en zijn aangelijnd naar het midden. Wat ik daarom dan toch een beetje jammer vind, is dat de titels van de latere delen niet allemaal dezelfde fontgrootte hebben en zijn aangelijnd naar links (boven – als je ze in de kast hebt staan). Bij langere groepsnamen kan ik daarbij wel iets voorstellen, zoals bij Long Tall Ernie & the Shakers, maar bij bijvoorbeeld Groep 1850 – met een onnodig klein font en uitgelijnd naar links – vind ik dat ronduit storend. De kwaliteitscontole op de lay-out lijkt daarmee wat af te nemen naarmate de serie vordert. En dat is jammer, want – nogmaals – het is echt een prima serie.

 2. Azzuri
  Reply

  Dit is zeker niet de beste worp uit de hele reeks.Ik heb alles (57 stuks) en koop ze uiteraard maar,m.u.v. Massada en Hank The Knife,is het wachten op echt fijn spul uit het verleden.Genoeg keus en de meesten zullen toch de voorkeur geven aan rarities en werk uit de jaren 60 en 70.Het negeren van b.v. Peter Koelewijn,Boudewijn de Groot en Robert Long is vreemd.Kadanz en Powerplay tja….

 3. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  Yeah man eindelijk Hank the Knife and the Jets.De ultieme afsplitsing van Long Tall Ernie and The Shakers. !! De rest van deze worp doet mij niet zo veel. Jammer dat niet verder ingezet is op de jaren 60 en 70 bandjes. Waar ik naar uitkijk is een dubbelaar van Casey and the Pressuregroup en Roek Williams and the Fighting Cats. Hoop dat deze in een volgende worp aan de beurt komen

 4. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  O ja.. en die andere Jets uit Utrecht van The Pied Piper en zo. Waarom is daar helemaal niets meer van verkrijgbaar?!. Geweldige band. Bekend tot in Japan toe. Hebben daar prachtige platen uitgebracht.. zijn hier nooit verkrijgbaar geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *