Stories

De beste quotes van Keith Richards: 18 artiesten die hij beledigde

Published on

Rolling Stones-gitarist Keith Richards deinst er niet voor terug om z’n ongezouten mening over anderen te geven in interviews. Heel wat collega-muzikanten moesten het de afgelopen decennia ontgelden en dat waren zeker niet de minste: onder meer David Bowie (“een poser”), Prince (“overgewaardeerde dwerg”) en Bob Dylan (“naar mannetje”) kregen ervan langs. Hieronder vind je een verzameling van zijn mooiste quotes.
The Bee Gees: “Ze leven in hun eigen fantasiewereld. Lees maar eens waar ze het over hebben in interviews. Het gaat alleen maar over hoeveel maatpakken ze hebben en dat soort onzin.”
David Bowie: “Het is allemaal nep. Hij is een aansteller. Het heeft niets met muziek te maken en dat weet hij zelf ook.”
Justin Bieber: “Hij is een faker. Zijn muziek? Dat is een berg stront, toch?”
Creedence Clearwater Revival: “Ze verveelden me heel snel en na een tijdje stoorde ik me er echt aan. Ze zijn zó basic en eenvoudig – ze overdrijven het gewoon.”
P. Diddy: “Die gast heeft geen talent. Wat een stuk stront”.
Bob Dylan: “Wat een naar mannetje is dat. Op een gegeven moment zei hij tegen me: “Ik had ‘Satisfaction’ kunnen schrijven, maar ‘Desolation Row’ had nooit van jou kunnen zijn”. Ik zei: “Nou, daar heb je gelijk in, Bob.”
Elton John: “Wat een ouwe bitch. Hij kan alleen maar liedjes schrijven over dode blondjes”.
The Grateful Dead: “Iedereen heeft het bij het verkeerde eind bij deze band. Ze staan gewoon een beetje te niksen, uren lang! Jerry Garcia, saaie shit man. Sorry Jerry.”
Guns ‘n Roses: “Ik heb waardering voor hun lef, maar ze doen teveel alsof. Hun looks hebben ze gejat. De ene lijkt op Jimi Hendrix, de ander op Ronnie Wood. Teveel jatwerk wat mij betreft.”
Hiphop in het algemeen: “Het enige wat hiphop heeft gedaan voor de wereld is laten zien hoeveel mensen er zonder gevoel voor muziek zijn. Het enige wat ze nodig hebben is een drumritme en iemand die eroverheen schreeuwt en dan zijn ze blij.’
Led Zeppelin: “Jimmy Page is een briljante gitarist, maar uiteindelijk is hun werk inhoudsloos, snap je?”
indiebandjes: “Wat een onzin. Ze proberen allemaal iemand anders dan zichzelf te zijn. The Libertines, Arctic Monkeys, Bloc Party? Wat een rommel! Neppers, troep!”
Metallica: “Miljoenen mensen houden van bands als Black Sabbath en Metallica, maar ik vind het vooral één grote grap. Ik weet niet waar Metallica z’n inspiratie vandaan haalt, maar als ze het van mij hebben, dan heb ik het goed verpest.”
George Michael: “Ga je scheren en ga naar huis. Hij is een sukkel in vermomming.”
Oasis: “Wat een irritante gasten. Word eerst maar eens volwassen.”
Prince: “… een overgewaardeerde dwerg. Prince moet eerst maar eens uitzoeken wat het betekent om een prins te zijn. Dat is het probleem als je jezelf een titel toewijst zonder dat je je eerst bewezen hebt. Hij heeft een keer ons voorprogramma verzorgd en zijn houding tegenover het publiek was beledigend. Dat doe je toch niet als je voor een Stones-publiek staat? Hij is een prins die denkt dat hij een koning is. Hij zoekt het maar uit.”
Sex Pistols: “Je komt er niet alleen door ‘shit’ te zeggen op televisie of voor de spiegel te oefenen hoe je stoer kunt spugen.”
Bruce Springsteen: “Ik vind Bruce wel oké. Hij is niet briljant. Hij houdt iedereen bezig tot er een betere artiest opstaat. Zodra die er is dan kan Bruce gewoon weer bardiensten draaien in New Jersey.”
Keith Richards (en The Stones) op Bol.com:

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss