Stories

Negen bijbaantjes van beroemde artiesten

Published on

Johnny Cash

Bijbaantjes. Iedereen heeft ze ooit gehad. Niemand wordt immers geboren als wereldberoemde rockster. uDiscover heeft een aantal opvallende bijbaantjes van beroemde artiesten op een rijtje gezet.
1. Kurt Cobain: Conciërge
Kurt Cobain
Voordat Nirvana-frontman Kurt Cobain bekend wordt met Smells Like Teen Spirit, maakt hij als conciërge toiletten schoon. Volgens Cobain zijn zijn collega’s erg ‘grungy’. Grungy in de zin dat ze toiletpotten met hun blote handen schoonmaken en zonder hun handen te wassen hun lunch verorberden. Brrrrrrrr!
Nog meer feitjes over deze legendarische band? Lees hier verder: Vijf dingen die je nog niet wist over Nirvana.
2. Ozzy Osbourne: Abattoir
ozzy
Een van de bekendste verhalen over Ozzy Osbourne is dat hij in 1982 op het podium de kop van een vleermuis afbijt, nadat hij denkt dat deze nep is. Maar Ozzy blijkt daarvoor ook al enige ervaring te hebben met het doden van dieren. Hij werkte namelijk in een slachthuis. In zijn biografie zegt de Prince Of Darkness dat dieren doden één van de weinige dingen was waar hij in uitblonk.
3. Mick Jagger: Ziekenhuisportier
Mick Jagger
Rolling Stones-zanger Mick Jagger werkt als portier bij een psychiatrisch ziekenhuis voordat hij een rockicoon wordt. In het Bexley Psychiatric Hospital verdient hij echter niet alleen zijn centen, maar verliest hij ook zijn maagdelijkheid aan een zuster. Je kunt het slechter treffen…
4. Rod Stewart: Graven uitmeten
rodstewart
Rod Stewart wordt bekend door nummers van anderen te coveren. Maar voordat hij door het repertoire van collega muzikanten spit, werkt hij op een begraafplaats waar hij voornamelijk de kavels uitmeet en markeert. Volgens de zanger leer je veel over jezelf als je fysiek werk doet. Wat de Brit er zelf van opsteekt, is dat hij niet van fysiek werk houdt.
5. Johnny Cash: Military Code Breaker
Johnny Cash
Dit is waarschijnlijk het gaafste baantje in deze lijst. De dienstplicht zorgt er in de Tweede Wereldoorlog voor dat Johnny Cash bij de cryptographic intelligence unit van het Amerikaanse leger terechtkomt. Deze eenheid moet de geheime codes van de Sovjets kraken en blijkbaar is de Ring Of Fire-zanger daar bijzonder goed in. Hij krijgt de moeilijkste taken toegewezen en is de eerste Amerikaan die kan vertellen dat Joseph Stalin dood is.
6. Madonna: Dunkin Donuts
Madonna
Als Madonna’s dromen niet direct uitkomen, zit er ook voor haar maar één ding op: een normale baan zoeken. Op Times Square New York wordt Madonna aangenomen bij Dunkin’ Donuts, waar ze het naar verluidt één dag volhoudt. Ze wordt op staande voet ontslagen nadat ze vulling over een klant heen spuit.
7. Jack White : Meubel stoffeerder
jackwhitefurniture
Voordat hij zanger en gitarist van The White Stripes wordt, runt Jack White zijn eigen meubelzaak. Hij begint als leerling van verschillende meubelmeesters en krijgt een opleiding van drie jaar om het vak te leren, waarna hij zijn eigen zaak opent: Third Man Upholstery. Het creëren en repareren van meubels vindt hij leuk, maar het financiële gedeelte zorgt ervoor dat hij het zat wordt en poëzie binnen in de kussens ging schrijven. Het schijnt dat hij zelfs 100 lp’s van zijn toenmalige band The Upholsterers (De Stoffeerders) verwerkt heeft in verschillende stoelen en banken.
8. Debbie Harry: Playboy Bunny
debbie harry playboy
Er zijn maar weinig Playboy-bunny’s die een succesvolle carrière in de muziek hebben, maar Blondie-zangeres Debbie Harry is één van de uitzonderingen. Voor ze bekend wordt als de platinablonde frontvrouw van de band, is ze een brunette die als Playboy Bunny werkt in de bekende Playboy Club in New York. Dit doet ze van 1968 tot 1973, tot ze gitarist Chris Stein leert kennen. In 1975 richtten ze Blondie op en de rest is geschiedenis.
9. Tupac: Ballet Danser
Tupac
Als tiener zit Tupac op de Baltimore School for the Arts, waar hij acteer- en dansles krijgt, waaronder ballet. Niet erg gangster, maar wel leerzaam voor de rapper in spe. Naar eigen zeggen zou z’n leven er zonder die ervaringen heel anders uit hebben gezien. Toegegeven, hij verdient er niet echt z’n geld mee, maar hij speelt wel de Muizenkoning in een uitvoering van de Notenkraker.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss