Stories

De 6 beste muziek-biopics om in de stemming te komen voor Rocketman

Published on

Fans van Elton John kunnen in juni genieten van een uniek optreden in de Ziggo Dome, en er staat meer op de agenda voor Sir Elton: eind mei komt de film Rocketman uit, een film over het leven van deze artiest. De film belooft meer te zijn dan een biopic: het wordt een fantasieverhaal dat gebaseerd is op zijn muzikale carrière. Natuurlijk zal de film doorspekt zijn met zijn grootste hits, zoals Your Song en natuurlijk Rocket Man, die ook op de soundtrack (hier te koop) te horen zullen zijn die gelijktijdig uitkomt. Voor wie niet kan wachten op de film hebben wij een aantal muzikale biopics geselecteerd die je gezien moet hebben, om lekker in de stemming te komen.

Walk The line – 2005

Een indrukwekkende film over het leven van Johnny Cash, met Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon (June Carter) in de hoofdrol. Phoenix vertolkt Johnny Cash tijdens zijn weg naar beroemdheid, de verleidingen die dit met zich meebrengt en zijn weg terug na drugsgebruik. Ook deze film is uiteraard doorspekt met hits van deze legende.

Ray – 2004

Jamie Foxx kruipt in de huid van Ray Charles, een muzikant die nu niet meer weg te denken is uit de geschiedenis van de Rock ‘n’ Roll, Soul en Rhythm and Blues. Ray Charles groeide op in een tijd van rassenscheiding, wat zijn carrière niet vergemakkelijkte. Foxx kreeg terecht een Oscar voor deze rol.

Dreamgirls – 2006

Dreamgirls is een biopic over drie personen, namelijk de drie zangeressen die samen The Supremes vormden. Deze muzikale film gaat verder na het succes van The Supremes, en laat de ups en downs zien van de solocarrière van Diana Ross en de andere twee zangeressen. Een heerlijke film als je je wil onderdompelen in de muziek van soullabel Motown, met niemand minder dan Beyoncé in de hoofdrol.

Bohemian Rhapsody – 2018

Deze meeslepende film over het wel en wee van de wereldberoemde band Queen veroverde vorig jaar de wereld. Deze film, met een indrukwekkende vertolking van Freddy Mercury door Rami Malek, won vier van de vijf Oscars waarvoor de film genomineerd was, waaronder sound editing en sound mixing. De zang van Mercury is een mix van Malek en Freddie Mercury zelf, wat iets bijzonders toevoegt aan de kijk- en vooral luisterervaring.

I’m Not There – 2007

Voor de liefhebbers van een minder gebruikelijke verhaallijn is er I’m Not There: een biopic over singer-songwriter Bob Dylan, maar dan anders. Deze geëngageerde artiest wordt vertolkt door zes verschillende acteurs waaronder Christian Bale, Cate Blanchett en Heath Ledger, in zes verschillende periodes van zijn leven. Een bijzonder project over een heel veelzijdige muzikant.

Straight Outta Compton – 2015

Een DJ, een rapper een een drugsdealer die min of meer per toeval samen muziek gaan maken en produceren, in Compton, California. Dat is het haast onwaarschijnlijke verhaal van de succesvolle ‘gangsterrapgroep’ N.W.A (Niggaz Wit Attitudes). Deze groep uit 1986, bestaande uit onder andere Dr. Dre, Ice Cube en Eazy-E, komt regelmatig met de politie in aanraking, en schuwt de controverse niet. Een rauw verhaal dat nog je lang bijblijft.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss