Stories

De meest bizarre kleedkamereisen van artiesten

Published on

Pas als je een lijst met bizarre kleedkamereisen kunt neerleggen bij de organisator van je concert, ben je een echte rockster. Van Halen eiste bijvoorbeeld een lading M&M’s, maar weigerde het podium op te gaan als er een bruine tussen zat. Niet volledig serieus natuurlijk, maar het zette wel de toon voor alle artiesten daarna. Hieronder een overzicht van de grappigste en meest bizarre eisen!
mccartney 

Paul McCartney

Dat je vegetariër McCartney niet blij maakt met een biefstuk weten we, maar zijn eisen gaan wat verder dan dat. Zo wil hij in zijn kleedkamer alleen  diervriendelijke producten (katoen) en absoluut geen (kunst)leer of namaak dierenhuiden. Ook de (zwarte!) limousine mag niet voorzien zijn van lederen stoelbekleding. Daarnaast wil hij zes grote planten en drie verschillende boeketten met specifieke bloemen. 
katy-perry

Katy Perry

Katy wil graag een boeket met verschillende bloemen (maar geen anjers!), organisch fruit, twee flessen wijn, goede honing, tortilla chips en plastic rietjes. Tot zover niet heel vreemd, maar de aanvullende eisen zijn wel opmerkelijk. Zo mag haar chauffeur niet naar haar kijken in de binnenspiegel, moet haar koelkast een glazen deur hebben en wil ze in haar kleedkamer een moderne koffietafel van plexiglas.
slayer

Slayer

In 2011 stond de legendarische metalband op het Fun Fun Fun Fest en de organisatie kreeg een bijzondere lijst aangeleverd. Zo waren er de inkoppertjes: 100 sneeuwwitte geiten om te slachten en een halalslager om dat voor ze te doen, een menselijke schedel en bloedbestendige paraplu’s. Verder vroeg de band om twee schoenendozen om hun Grammy awards te verstoppen, 50.000 bijen en handverzorgingsmiddel. Dat moet een wilde avond geweest zijn.
prince

Prince

De vorig jaar overleden Prince wist ook een aantal mooie eisen te verzinnen. Hoewel hij voor sommige shows niet moeilijk deed – sinaasappelsap, salade, thee en water – hadden andere locaties wat minder geluk. Zo vroeg hij om hotels zonder trap en wilde hij geen schilderijen of foto’s van mensen of dieren. Ook schijnt hij geëist te hebben dat er altijd een dokter met een Vitamine B12 injectie aanwezig was…
madonna

Madonna

Met een bijnaam als The Queen Of Pop kun je natuurlijk best wat eisen. Madonna komt met een crew van 200 man en wil graag 20 internationale telefoonlijnen zodat ze contact kan houden met haar vrienden en familie over de hele wereld. Daarnaast neemt ze haar eigen interieur mee zodat ze zich altijd thuis voelt. Ook een vegetarische chef en een stomerij zijn van de partij.
motley-crue

Mötley Crüe

De rockers van Mötley Crüe staan bekend om hun wangedrag en gefeest, maar ook hun kleedkamereisen liegen er niet om. Nadat ze van hun alcoholverslaving af waren, vroegen ze de organisatie om een boa constrictor, een pot smeuïge pindakaas, specifieke mosterd en een machinegeweer. Oh ja, ze wilden ook graag weten waar de lokale ontmoetingsplaatsen van de Alcoholics Anonymous waren.
eminem

Eminem

Je zou het bij Eminem misschien niet verwachten omdat hij geen veeleisend iemand lijkt, maar ook hij heeft bijzondere eisen. Zo verwachtte hij in 2011 dat een festival waar hij optrad een houten vijver voor koi karpers zou hebben, die in zijn eigen ‘backstage tuin’ te vinden was. Verder vroeg hij om een magnetron, grote spiegel, watermeloen zonder pitjes en gewichten om te trainen. Dat valt dan weer mee. 
axl-rose

Axl Rose

De frontman van Guns n’ Roses is redelijk easy to please – vergeleken met de rest in deze lijst. Naast wodka, tequila, bier, wijn en een bank van Italiaans leer, wil hij een vierkante meloen. Ook een blender, sojasaus, gebraden kip en vier cheeseburgers staan op te lijst. Tenslotte wil hij – uiteraard – een boeket met rozen. 18 rode en 18 witte, om precies te zijn.
lady-gaga

Lady Gaga

Natúúrlijk is er met Gaga ook genoeg te beleven buiten het podium om. Ze wil bijvoorbeeld graag paspoppen met roze schaamhaar, een groot aantal verschillende kazen (die ze later toch niet meer hoefde) en posters van Queen, David Bowie en Elton John. In de kleedkamer vind je verder wit leren banken en verschillende gekleurde rozen.
iggy-pop

Iggy Pop

De uitgebreide rider van Iggy Pop heeft wel wat weg van een boek van Monty Python en is dus doordrenkt met humor. Zo wordt er gevraagd om Grolsch bier, rode wijn, mineraalwater, handdoeken en… zeven dwergen, gekleed zoals in Sneeuwwitje. Daarnaast willen ze een monitorman die goed Engels spreekt (en niet bang is voor de dood), een Engelse krant (inclusief verhalen over mensen met zwaar overgewicht) en een kleedkamer die is ingericht door een homo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss