Stories

De 5 meest opvallende covers van Cat Stevens’ Wild World

Published on

Wild World is misschien wel het bekendste nummer van Cat Stevens, maar dat heeft Stevens niet alleen te danken aan zijn eigen versie. Het nummer is namelijk verschenen in vele versies, genres en decennia. Van reggae tot punkrock, van Jamaica tot Frankrijk. We hebben de vijf meest opvallende (en verrassend genoeg, succesvolle) covers voor je op een rijtje gezet.

Jimmy Cliff (1970)

Slechts een paar maanden nadat Cat Stevens het origineel uitbracht, kwam de Jamaicaanse muzikant Jimmy Cliff met zijn eigen reggaeversie. In tegenstelling tot het origineel, kwam Cliffs versie wél in de Top 40 terecht – hij haalde zelfs de derde positie. Omdat er in de volgende decennia nog vele reggaecovers van Wild World verschijnen, wordt er regelmatig (ten onrechte) gedacht dat het origineel van Jimmy Cliff is.

Claude François (1970)

Ook in Frankrijk – het enige Europese land waar het origineel in de Top 100 terecht kwam – waren ze geïnspireerd. Claude François was destijds een van de populairste zangers van het land en kwam met zijn eigen versie: Fleur Sauvage, oftewel wilde bloem. Want Fransen gaan natuurlijk geen Engels zingen. Drie jaar eerder scoorde hij een hit met zijn franstalige versie van Sinatra’s My Way, ditmaal Comme d’Habitude genaamd. Voor de liefhebbers van goede chansons!

Maxi Priest (1987)

De cover van Maxi Priest is zo’n geval. Het zou natuurlijk goed kunnen dat Max Elliott, zoals hij echt heet, zich vooral liet inspireren door de versie van Jimmy Cliff. De Londense reggae-artiest kent een succesvolle carrière en ook zijn Wild World zou een grotere hit worden dan het origineel van Stevens. Het nummer stond 13 weken in de Single Top 100, met een hoogtepunt op de zevende plaats.

Mr. Big (1993)

Mr. Big haalde de reggae weer uit het nummer en vormde de folk rock om naar hun eigen sound. De band, die bestaat uit o.a. Billy Sheehan (UFO, David Lee Roth), Paul Gilbert en Pat Torpey (Robert Plant, Belinda Carlisle), stond met Wild World acht weken in de charts, maar kwam nooit hoger dan de elfde positie. Al met al een mooie versie die doordrenkt is met een jaren ’90 sausje!

Me First And The Gimme Gimmes (2001)

Niet per se de meest succesvolle versie van het nummer, maar zéker een van de meest opvallende. De punkrockers van Me First And The Gimme Gimmes, met o.a. Foo Fighters-gitarist Chris Shiflett en NOFX zanger Fat Mike in de gelederen, staken Wild World in een compleet nieuw jasje. Het ultieme bewijs dat het nummer eigenlijk in elk genre goed tot zijn recht kan komen!

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss