Stories

Tips: 5 albums voor op je verlanglijstje

Published on

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om na te denken over kerstcadeautjes! Om je daarbij op weg te helpen hebben we vijf te gekke albums uit 2018 op een rij gezet – leuk om te geven óf om te krijgen. De lijst vind je hieronder. Alvast een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar gewenst!

Queen – Bohemian Rhapsody (official soundtrack)

Dé filmsensatie van het afgelopen jaar was zonder twijfel Bohemian Rhapsody. Deze film over Queen, met in het bijzonder hun legendarische frontman Freddie Mercury, was wereldwijd een gigantisch succes. Natuurlijk niet alleen vanwege het verhaal over het doorbreken van de band, maar ook door de tijdloze muziek die in de film voorkomt. De soundtrack werd samen met Queen’s Brian May en Roger Taylor samengesteld en bevat (naast bekende studioversies) ook live-opnames uit gebruik gemaakt van live-opnames uit o.a. Parijs en Rio de Janeiro en de Live Aid show uit 1985.

Bestel Bohemian Rhapsody hier >>

Boudewijn de Groot – Even Weg

In november bracht een van de grootste muzikale helden uit ons land zijn nieuwe album uit: Boudewijn de Groot. Hij werkte hiervoor samen met de band The Dutch Eagles, die de muzikale partijen voor de plaat voor hun rekening namen. Het is, na twee albums met De Vreemde Kostgangers, al zijn derde album in twee jaar. En dus kunnen we wel stellen dat De Groot met zijn 74 jaar nog bijzonder productief is! Boudewijn de Groot heeft eerder dit jaar (als eerste artiest ooit) bovendien mogen opnemen in de Haarlemse Artone Studio. Hier wordt alles wat je speelt direct op de lacquer gezet, waar vervolgens vinyl mee gedrukt wordt. Het resultaat is dus een plaat waar geen enkele audiobewerking aan te pas is gekomen. Twee nummers van deze sessie zijn als bonustrack terug te vinden op het album.

Bestel Even Weg hier >>

The Beatles – The White Album (50th anniversary edition)

Eind november was het zover: het album The Beatles, beter bekend onder de naam The White Album, vierde zijn vijftigste verjaardag. Het originele album werd daarom onder handen genomen door Giles Martin, zoon van Beatles-producer George Martin, om de sound helemaal naar 2018 te trekken. Het resultaat? Welbekende songs als Back In The U.S.S.R., Blackbird en Helter Skelter die veel frisser klinken, zonder daarbij in te boeten op authenticiteit. Daarnaast bevat deze heruitgave ook de Esher Demos. Dit zijn 27 nummers die The Beatles opnamen bij George Harrison thuis, waarvan 19 songs uiteindelijk op The White Album eindigden. Deze Esher Demos zijn al jaren bekend als bootleg, maar zijn nu voor het eerst te beluisteren in hoge kwaliteit.

Bestel The White Album hier >>

Mark Knopfler – Down The Road Wherever

Hij mag dan bekend staan om zijn oude band, maar waar Dire Straits ‘slechts’ zes studioalbums heeft uitgebracht, zit Mark Knopfler inmiddels alweer aan zijn negende soloplaat. Voor de veertien nieuwe tracks vertelt hij over zijn tijd met Dire Straits, maar ook over liftende muzikanten en lokale café’s. Alle nummer klinken uiteraard zoals je van Knopfler gewend bent: een heerlijk warme gitaarsound en een minstens zo warme stem. Nog een leuk feitje voor de voetballiefhebbers: in zijn track over een voetbalfan verwerkte Knopfler een stuk uit het welbekende anthem You’ll Never Walk Alone.

Bestel Down The Road Wherever hier >>

Paul McCartney – Egypt Station

Paul McCartney stond dit jaar niet alleen vanwege het opnieuw uitgegeven White Album in de spotlights. De ex-Beatle bracht in september namelijk zijn 17e solo-album uit, Egypt Station genaamd. Zijn laatste plaat stamde alweer uit 2013 en dus was het de hoogste tijd voor een nieuw album. Voor Egypt Station werkte hij voor het eerst samen met producer Greg Kurstin, die je wellicht kent van zijn werk met Adele. “Ik vond de woorden Egypt Station wel lekker klinken,” vertelt McCartney. “Het deed me denken aan de ‘album-albums’ die we vroeger maakten. Elk nummer op de plaat is als een ander treinstation – dat was een mooie basis om mee aan het werk te gaan.”

Bestel Egypt Station hier >>

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss