Stories

10 dingen die je nog niet wist over Bon Jovi

Published on

Met gigantische hits als Livin’ On A Prayer, You Give Love A Bad Name en It’s My Life is Bon Jovi al lang niet meer weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Maar er zijn natuurlijk genoeg dingen die we nog niet weten van de populaire poedelrockers. We hebben er tien op een rij gezet!

1. De band heette eerst Johnny Electric

Op zich geen slechte naam – lekker 80’s – maar we kunnen ons natuurlijk niet voorstellen dat Bon Jovi anders had geheten. Gelukkig stelde een vriend van de band voor om het voorbeeld van Van Halen te volgen en de achternaam van de oprichter te gebruiken. In iets aangepaste vorm, natuurlijk.

2. Ze hadden hun eerste nummer 1 hit bijna weggegeven

Zoals we natuurlijk allemaal weten scoorde Bon Jovi hun eerste nummer 1 hit in 1986 met You Give Love A Bad Name. Maar het had niet veel gescheeld of ze waren er nooit wereldwijd mee doorgebroken! Ze wilden het nummer in eerste instantie weggeven aan hun Canadese collega’s van de band Loverboy. Op het laatste moment veranderden ze gelukkig van gedachten!

3. Jon Bon Jovi heeft een dubbelleven als acteur

Na muzikaal succes begon Jon in de jaren 90 zijn acteercarrière. Hij speelde grote rollen in films als Moonlight and Valentino (1995) en U-571 (2000). Daarnaast was hij te zien in de tv-series Sex and the City en Ally McBeal.

4. Bon Jovi is een van de bestverkopende bands aller tijden

De mannen hebben in totaal 13 studioalbums en een handvol compilaties en live-albums uitgebracht. Alles bij elkaar zijn daar maar liefst zo’n 130 miljoen (!) exemplaren van over de toonbank gegaan. Netjes!

5. De moeder van Jon Bon Jovi was een Playboy bunny

Je zou kunnen zeggen dat hij geboren is voor de showbiz; hij is de zoon van kapper Francis Bongiovi en bloemist Carol Sharkey. Voordat Carol de bloemen in dook, had zij echter een heel ander beroep. Ze was namelijk als serveerster werkzaam in een Playboy Club, als één van de eerste ‘bunnies’.

6. Drummer Tico Torres is een schilder

Naast het acteren van Jon en de soloprojecten van Richie Sambora is er nog een ander talent in de band: Tico Torres. De drummer van het eerste uur is namelijk een expressief schilder en exposeert zijn werk al sinds 1994. Zijn werk kun je hier bekijken.

7. De grootste hits zijn niet overal de grootste hits

Huh, wat? Nou, in Amerika staat de band vooral bekend om de albums Slippery When Wet (1986) en New Jersey (1988), terwijl Japan, Australië en wij in Europa vooral fan zijn van het album Crush (2000). Al komt dat waarschijnlijk vooral door de gigantische hit It’s My Life…

8. Jon Bon Jovi heeft meegewerkt aan Star Wars

Nog voordat hij de band begon, werkte Jon mee aan het album Christmas in the Stars: The Star Wars Christmas Album (1980). Hij nam de vocalen van het nummer R2-D2 We Wish You a Merry Christmas voor zijn rekening – zijn eerste professionele opname. Zijn neef Tony was eigenaar van de studio waar het album werd opgenomen en raadde Jon (die toen de vloer aan het vegen was) aan als zanger.

9. New Jersey was het eerste Amerikaanse album in de Sovjet-Unie

Het album New Jersey, de opvolger van het immens succesvolle Slippery When Wet, was het eerste album uit de V.S. dat legaal te verkrijgen was in de USSR. Het label Melodiya, beheerd door de regering van de Sovjet-Unie, kreeg toestemming het album uit te brengen. Na zdorovje!

10. Jon Bon Jovi is familie van Frank Sinatra

Tenminste, dat heeft hij zelf eens gezegd. Ze komen beiden uit New Jersey, delen de geboortenaam Francis en zijn beiden afstammelingen van Italiaanse immigranten. Oh ja, en ze kunnen allebei een aardig potje zingen! Wie weet…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss