Stories

Huey Lewis in films en series

Published on

Vrijdag de 25e is hij er: Huey Lewis and the News Collected! Op deze 3CD box vind je onder andere alle singles die de band ooit uitbracht, plus de beste albumtracks en nog veel meer. Je kunt het album hier bestellen. Tegenwoordig is de band, en vooral het nummer Hip To Be Square, populair in cartoons en andere films en tv-series – als parodie. Omdat je jezelf nooit te serieus moet nemen, hebben wij de leukste en bekendste voor je op een rijtje gezet.

American Psycho (2000)

In misschien wel de meest memorabele scène uit de film American Psycho (2000) staan Huey Lewis & The News (en vooral het nummer Hip To Be Square) centraal. Niet geschikt voor hele gevoelige lezers. Zie hier het legendarische fragment:

Funny Or Die (2013)

In 2013 nam Huey voor Funny Or Die zelf een parodie op deze scene op, samen met parodiekoning Weird Al Yankovic.

Family Guy

Nergens lijken Huey & consorten zo geliefd in in de tekenfilmserie Family Guy. De band komt voor in Brian’s A Bad Father en The Kiss Seen Around The World, maar dat zijn zeker niet de enige afleveringen. Hieronder een mooie samenvatting!
S13E11: Encyclopedia Griffin
Zo was daar ooit de cameo voor Huey Lewis & The Jews…

S07E04: Baby Not On Board
Een jonge Peter Griffin vloog op zijn skateboard door de straten met The Power Of Love op de achtergrond – een duidelijke verwijzing naar Back To The Future.

S15E03: American Gigg-0lo
Peter en Quagmire komen erachter dat Huey’s Working For A Living ook uitstekend bij een ‘montage’ past:

S10E15: Burning Down The Bayit
Als je echte kwaliteitsmuziek voor in je apotheek niet meer kunt betalen, zing je toch je eigen versie van If This Is It in? Dat dacht Mort wel in deze aflevering:

The Simpsons (2005)

S16E06: Midnight Rx
De band was kort te zien in de aflevering Midnight Rx van The Simpsons.

In dezelfde Simpsons probeert Homer zijn kinderen te overtuigend dat ‘Hip To Be Square’ een cool nummer is:

American Dad

S08E16: The Kidney Stays In The Picture
En in American Dad regelt de alien Roger een nieuwe nier voor Stan. De scène is niet alleen een knipoog naar American Psycho, maar ook naar Reservoir Dogs:

Friends

S01E12: The One With the Dozen Lasagnas
“When did you and Susan meet Huey Lewis?” Het is nog net niet zo erg als een niet-zwanger iemand vragen wanneer de kleine komt…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss