Stories

Verloren gitaar John Lennon duikt op…

Published on

lennonauction

Een ooit verloren gewaande gitaar van John Lennon is opgedoken. De gelukkige huidige eigenaar kan bovendien op korte termijn een aardig bedrag op zijn rekening bijschrijven.
John McCaw koopt zijn licht gehavende Gibson J160e in 1969 voor het luttele bedrag van $175. Decennia later, we schrijven 2014, stuit McCaw op een artikel in een tijdschrift waarin hij medebandlid van The Beatles George Harrison met exact dezelfde gitaar ziet. Bovendien: het serienummer van McCaw’s Gibson verschilt slechts vier nummers met die van Harrison. Niet alleen is de kans dus groot dat beide gitaren op dezelfde dag uit de fabriek zijn gerold… Uit nader onderzoek blijkt namelijk eveneens dat Harrison en John Lennon hun J160e op dezelfde dag kochten. Het zal toch niet…
John Lennon and George Harrison receive their Gibson J160e
McCaw leest later dat Harrison en Lennon in de periode tussen september 1962 en december 1963 om onbekende redenen hun gitaren ruilen. Na een serie kerstconcerten in Londen verdwijnt het exemplaar van Lennon. McGaw, die door oude video’s van Lennon en zijn verloren gitaar de overeenkomsten steeds talrijker ziet worden, neemt contact op met Beatles-kenner Andy Babiuk. Babiuk is stellig: “Ik wil foto’s zien van het houtwerk, want het is waarschijnlijk een vervalsing.” Na enkele weken belt Babiuk, die in het bezit is van alle originele aankoopbewijzen, terug. “Het is de originele gitaar van John Lennon.”
De Gibson J160e wordt in het eerste weekend van november geveild. Naar verluidt gaat hij meer opbrengen dan de elektrische gitaar van Bob Dylan, die in 2013 van eigenaar wisselde voor $965.000.
Bekijk hieronder de beelden van John Lennon met zijn Gibson.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss