Stories

Dé muzikale must-haves voor onder de kerstboom

Published on

Moet je last minute nog wat voor Kerst in huis halen? Check hier dan onze cadeautips waarmee je élke muziekliefhebber blij maakt.

The Beatles – ‘1’
Op ‘1’ vind je naast de 27 bekendste songs van The Beatles ook de bijbehorende ‘minifilms’ (tegenwoordig bekend als videoclips) die de band maakte. Het merendeel hiervan werd uitgezonden, maar veel belandde ook in de archieven van platenlabel Apple. Speciaal voor ‘1’ werd de kluis geopend en kwam er een ware schat aan nooit eerder vertoond beeldmateriaal tevoorschijn. Bestel ‘1’ hier.
WillyDeVilleCollectedHOES
Willy DeVille – ‘Collected’
‘Collected’ is de eerste verzamelaar die tracks bevat van alle Mink DeVille- en Willy DeVille- albums, en op de derde cd staat een aantal samenwerkingen, B-sides, remixen en zeldzame tracks. Twee opnamen zijn zelfs niet eerder uitgebracht, terwijl zeven tracks voor het eerst op cd verschijnen. Het bijbehorende boekwerkje bevat een aantal niet eerder gepubliceerde foto’s, en een 12-tal memoires, speciaal voor deze release geschreven door veel voormalige bandleden en anderen die van dichtbij met Willy hebben gewerkt. Bestel ‘Collected’ hier.

Golden Earring – ‘The Hague’
De heren van Golden Earring zitten vijftig jaar in het vak en dat wordt onder meer gevierd met een nieuw mini-album. ‘The Hague’ is een eerbetoon aan Rockstad Nr. 1 en bevat vijf nieuwe rocksongs van Neerlands meest legendarische band. Bestel ‘The Hague’ hier.

‘Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek’
De Top 2000 a Gogo, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en sidekick Leo Blokhuis, is een programma dat al ruim vijftien jaar – voor een publiek van miljoenen kijkers – de verhalen vertelt achter de grote hits. Met persoonlijke ervaringen, korte muziekdocumentaires, een quiz en een popcollege van Leo Blokhuis. In Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek vertellen Leo Blokhuis en collega-programmamakers Arjan Vlakveld en Dirk-Jan Roeleven de verhalen achter de hits – én vertellen zij over de ontmoetingen met de artiesten. Naast het boek bevat ‘Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek’ twee cd’s met liedjes en twee dvd’s met mooie, korte documentaires die speciaal voor het programma werden gemaakt. Bestel ‘Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees- en luisterboek’ hier.

Don Henley – ‘Cass County’
Na vijftien jaar komt Eagles-frontman Don Henley weer met een nieuwe plaat: ‘Cass County’. De opnames hiervan vinden voornamelijk plaats in Nashville met de crème de la crème van sessiemuzikanten, en daarnaast wordt Henley bijgestaan door Mick Jagger, Trishia Yearwood, Miranda Lambert, Dolly Parton, Merle Haggart en The Court Yard Hounds. Het resultaat is een album vol pure en eerlijke songs, die doen terug denken aan de vroege periode van The Eagles. Henley doopt het album ‘Cass County’, vernoemd naar de streek in Texas waar hij opgroeide. Bestel ‘Cass County’ hier.


Queen – ‘A Night At The Odeon’

Deze kerst is het exact veertig jaar geleden dat Queen een legendarische show gaf in de Hammersmith Odeon, Londen. De opnames van die bijzondere avond, waarop ‘Bohemian Rhapsody’ z’n première beleefde, worden nu voor het eerst uitgebracht op de fraaie dvd ‘A Night At the Odeon’. Bestel ‘A Night At The Odeon’ hier.
herman
Herman van Veen – ‘Tien Keer’
Herman van Veen viert dit jaar zijn 50-jarige theaterjubileum. Ter afsluiting van dit jubileum koos hij tien albums uit, om zijn omvangrijke oeuvre van maar liefst 184 (!) albums samen te vatten in één box. Van Veen koos voor albums die zijn leven markeren en hem het meest zijn bijgebleven. Bestel ’10 keer Herman van Veen’ hier.
christam
‘Whatever Happened To Christmas’
‘Whatever Happened To Christmas’ is het meest verrassende kerstalbum sinds jaren, samengesteld door Leo Blokhuis en Ricky Koole. Hierop niet de grijsgedraaide hits, maar juist bijzondere liedjes van o.a. Marvin Gaye, Tom Waits, Bill Withers en Elvis Presley. Bestel ‘Whatever Happened To Christmas’ hier.

Amy Winehouse – ‘The Collection’
Het complete oeuvre van Amy Winehouse is verzameld ‘Amy Winehouse: The Collection’, een acht lp’s tellende boxset, geperst op 180 grams vinyl, inclusief litho’s en een set exclusieve foto’s die gemaakt werden tijdens de sessies voor ‘Frank’ en ‘Back To Black’. Naast haar studioalbums zit er ook een nieuwe raritiesverzamelaar en het live-album ‘Live In London’ in de box. Bestel ‘The Collection’ hier
.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss