Stories

Zeven opvallende hobby’s van artiesten

Published on

roger_daltrey_the_who_trout_fishing_

Het is misschien lastig voor te stellen dat artiesten die miljoenen platen verkopen en de wereld rondreizen de tijd hebben voor iets anders dan muziek. Toch is het mogelijk. Zeven opvallende hobby’s van artiesten!
Door: Maic Oudejans
1. Rod Stewart – modeltreintjes
Door de jaren heen is Rod Stewart met veel verschillende modellen gespot, maar niet iedereen weet dat hij thuis ook met modellen speelt. De Britse zanger beweert een indrukwekkende collectie modeltreintjes in zijn bezit te hebben. Bijna de gehele derde verdieping van zijn villa in Beverly Hills is omgebouwd tot een modeltreintjeshemel, gebaseerd op het New York en Chicago van de jaren veertig, inclusief gebouwen, huisjes, poppetjes en uiteraard stations. Alles met de hand neergezet door Stewart zelf. Het schijnt dat hij zelfs een treinsetje meeneemt als hij op tournee gaat.
rod stewart trains
2. Alice Cooper – Golf
Shockrocker Alice Cooper is meer dood dan levend als hij besluit af te kicken in een inrichting in New York. Maar waar sommige mensen God vinden in tijden van wanhoop, vindt de zanger golf. Sinds hij clean is, speelt hij elke dag 36 holes. Hij heeft een ‘handicap’ van zeven en speelt zelfs met golfgod Tiger Woods. Cooper heeft bovendien ook een boek geschreven waarin hij beschrijft hoe golf hem heeft gered van zijn demonen.
Alice Cooper Golf
3. Lemmy – Nazi Memorabilia verzamelen
Motörhead frontman Lemmy staat bekend om zijn rock-‘n-roll levensstijl, maar dat is niet waarom hij in 2008 in de problemen komt. Om een show in Duitsland te promoten, gaat hij voor een Duitse krant op de foto met een Nazi-pet, uit zijn eigen collectie. Lemmy verzamelt voorwerpen uit de tijd van Nazi-Duitsland, maar wat hij niet weet is dat het in Duitsland verboden is om zulke spullen in je bezit te hebben en ermee in het openbaar te verschijnen. Zelf ziet hij het probleem niet zo. Hij zegt in interviews dat hij de spullen alleen verzamelt en niet dat hij de ideeën aanhangt. Daarnaast meent hij dat de bad guys altijd de gaafste kostuums hebben.
Lemmy-tank-commander
4. Grandmaster Flash – mokken verzamelen
Grandmaster Flash kan zijn naam beter veranderen in Grandmother Flash met deze hobby. De hiphoplegende spaart namelijk mokken. Uit elk land en elke staat of stad waar hij optreedt, neemt hij een mok mee. Inmiddels heeft hij er al meer dan vijfduizend die in een speciale opslag staan.
5. Ronnie Wood – postzegels verzamelen
Als je het woord postzegelverzameling hoort, zijn The Rolling Stones waarschijnlijk het laatste die je daarmee associeert. Niets is echter minder waar, want gitarist Ronnie Wood is een fervent postzegelverzamelaar. Een ingewijde zegt in de Daily Mail dat Woods erg trots op zijn verzameling. Hij heeft zelfs een assistent die hem meeneemt naar speciaalzaken om de beste zegels te kopen. Als kinderpostzegelverkoper weet je in ieder geval waar je moet wezen.
stones_stamp
6. Roger Daltrey – forelkweker
Dit is eigenlijk geen hobby meer te noemen, maar een tweede carrière. The Who-frontman Roger Daltrey heeft zijn liefde voor vissen naar een hoger plan getild door een forelkwekerij te beginnen. Hij heeft de Lakedown Trout Fishery zelf ontworpen en opgezet… en niet zonder succes. Volgens het Trout Fisherman magazine is het de mooiste visserij van het land. Ondanks dat hij meer dan honderd miljoen platen heeft verkocht, is hij van alles wat hij heeft bereikt het meest trots op zijn kwekerij. Tegenwoordig mag Underwater World of Trout, Vol 1, niet meer ontbreken in de kast van fans van The Who. Op deze dvd vertelt Daltrey namelijk vol passie over zijn kwekerij.
roger_daltrey_the_who_trout_fishing_
8. Frank Sinatra – Kruiswoordpuzzels
Op zijn vijftiende krijgt Frank Sinatra een baantje op Wall Street, waar hij beursorders ophaalt en wegbrengt. Om zichzelf bezig te houden van huis naar werk en vice versa neemt hij de krant mee en maakte hij elke dag de kruiswoordpuzzel. Na een paar weken is hij verslaafd. Als hij in de jaren tachtig ontdekt dat zijn naam een antwoord is in de puzzel van de New York Times, schrijft redacteur van de Times hij Eugene Maleska een brief om hem te bedanken en te vertellen dat hij zelf ook van de kruiswoordpuzzels houdt, waarna een jarenlange vriendschap ontstaat. De zanger deed er naar eigen zeggen dertig tot veertig minuten over om de puzzels op te lossen.

Ken jij nog meer bijzondere hobby’s van bekende artiesten? Laat ze achter in de comments. Delen van dit artikel kan via de deelbuttons aan de linkerzijde!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss