The Golden Years Of Dutch Pop Music uitgebreid met zes nieuwe delen


Op 15 juni verschijnen er weer enkele nieuwe albums in de cd-reeks The Golden Years Of Dutch Pop Music. Deze keer is het de beurt aan Hank the Knife & The Jets, Powerplay, Massada, Kadanz, De Dijk en The Scene.

De samenstellers van de serie hebben zich bij deze nieuwe worp laten leiden door de vele verzamelaars van The Golden Years Of Dutch Pop Music. Zij konden onlangs namelijk hun stem uitbrengen op nieuwe delen en er bleek met name veel vraag te zijn naar albums van deze artiesten. Zoals het de Golden Years-reeks betaamt staan op de albums alle originele A- en B-kanten van de singles in chronologische volgorde, waar mogelijk aangevuld met relevante albumtracks. Veel van deze songs verschenen zelfs nooit eerder op cd.

Met deze nieuwe worp komt het aantal Golden Years-albums op 63. De serie is daarmee het meest complete en uitgebreide overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. "Beter dan ooit wordt de Nederpop heruitgegeven in Golden Years", aldus De Volkskrant. "De reeks is verslavend (…) stiekem wil je alle delen in huis hebben".

De nieuwe albums zijn nu o.a. te reserveren bij Platomania en Bol.com:Follow us on Twitter for the latest music news, stories, quizzes, playlists and our big prize music competitions

17 comments

 1. Ludo Heijnens
  Reply

  Ik ben een fan van deze serie en heb inmiddels dan ook een flink aantal delen (46) in mijn CD-kast netjes naast elkaar staan. De titels op de ruggen zijn duidelijk leesbaar. De eerste delen hebben zo te zien allemaal dezelfde fontgrootte en zijn aangelijnd naar het midden. Wat ik daarom dan toch een beetje jammer vind, is dat de titels van de latere delen niet allemaal dezelfde fontgrootte hebben en zijn aangelijnd naar links (boven – als je ze in de kast hebt staan). Bij langere groepsnamen kan ik daarbij wel iets voorstellen, zoals bij Long Tall Ernie & the Shakers, maar bij bijvoorbeeld Groep 1850 – met een onnodig klein font en uitgelijnd naar links – vind ik dat ronduit storend. De kwaliteitscontole op de lay-out lijkt daarmee wat af te nemen naarmate de serie vordert. En dat is jammer, want – nogmaals – het is echt een prima serie.

 2. Azzuri
  Reply

  Dit is zeker niet de beste worp uit de hele reeks.Ik heb alles (57 stuks) en koop ze uiteraard maar,m.u.v. Massada en Hank The Knife,is het wachten op echt fijn spul uit het verleden.Genoeg keus en de meesten zullen toch de voorkeur geven aan rarities en werk uit de jaren 60 en 70.Het negeren van b.v. Peter Koelewijn,Boudewijn de Groot en Robert Long is vreemd.Kadanz en Powerplay tja….

 3. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  Yeah man eindelijk Hank the Knife and the Jets.De ultieme afsplitsing van Long Tall Ernie and The Shakers. !! De rest van deze worp doet mij niet zo veel. Jammer dat niet verder ingezet is op de jaren 60 en 70 bandjes. Waar ik naar uitkijk is een dubbelaar van Casey and the Pressuregroup en Roek Williams and the Fighting Cats. Hoop dat deze in een volgende worp aan de beurt komen

  1. Oscar van Schijndel
   Reply

   Casey & The Pressure Group maakten 4 albums, daar moet een dubbelaar van te maken zijn.

   Roek Williams & The Fighting Cats -> inclusief Roek’s Family (alle tracks van hun enige album), de 5 singles die hij samen met Mike Rondell als Mike & Michael maakte en als er nog ruimte is de solosingles van Mike Rondell (o.a. het erg grappige “I’m Sorry, Sir”).

   Ik mis ook nog After Tea. Deze flowerpowerband evolueerde naar bluesrock en hardrock waar Led Zeppelin zich niet voor zou schamen.

 4. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  O ja.. en die andere Jets uit Utrecht van The Pied Piper en zo. Waarom is daar helemaal niets meer van verkrijgbaar?!. Geweldige band. Bekend tot in Japan toe. Hebben daar prachtige platen uitgebracht.. zijn hier nooit verkrijgbaar geweest.

  1. Oscar van Schijndel
   Reply

   Misschien dat het nog gaat gebeuren. Johnny Kendall & The Heralds schijnt in de planning te zijn. The Jets zouden daar goed bij passen, maar hun oeuvre is wat krap. Rene & His Alligators mag ook niet ontbreken, inclusief het werk uitgebracht als Renée.

  1. Oscar van Schijndel
   Reply

   Penny Wise (met spatie) / Amsteradm wordt een hele puzzel. Amsterdam had iets van 8-9 singles, beetje weinig voor een dubbelaar. Maar zanger Peter van Asten maakte ook 3 solosingles als Peter Bewley (bekendste is “It’s Allright Bill”) en Jacques Zwart zat in Think Tank voordat die in 1974 bij Amsterdam kwam. Think Tank maakte een album en 4 singles.

   The Free: een album en vier singles. Ik vind raakvlakken met OPMC (twee albums en drie singles, een supergroep met leden van The Free en The Outsiders).

   Ook nog: (Swinging Soul) Machine. Beide configuraties maakten een album, in totaal zijn er 8 singles verschenen (inclusief “Soul Christmas” uit 1985, “Fire” uit 1986 en de remix van “Spooky’s Day Off” uit 1990). Hieraan zou je de singles van Spooky & Sue toe kunnen voegen. Mac Sell en Paul Vink zaten later in Limousine, die singles kunnen er wellicht ook bij.

 5. Michel Kramer
  Reply

  Het is maar net waar je van houdt. Met die van Powerplay en Kadanz ben ik heel blijk. Zeker van Powerplay bestaat geen goeie verzamelaar. Weet iemand welke grens men trekt wanneer het gaat om wat er op de cd’s komt te staan. (wat betreft periode). Ik bedoel, bij de Earring gaat men tot en met 69. Bij een Powerplay gaat men tot en met 2013. Zal ook met beschikbaar materiaal te maken hebben. Powerplay heeft natuurlijk aanzienlijk minder uitgebracht. Maar vraag mij af waar de grens getrokken wordt.

 6. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  Inmiddels is Johnny Kendall vandaag eindelijk op de deurmat gevallen na wat strubbelingen. Geweldig.. deze mag niet ontbreken in je Nederpop collectie. Helaas ontbreken echter wel twee beloofde nummer (St. James Infirmary ’89 en Get out of my life) Wat daar nou de reden van is….

 7. Hans (Rocking Daddy)
  Reply

  Rob de Nijs en The Lords is misschien meer voor de Favorieten Expres serie, die hebben volgens mij niet genoeg gemaakt voor een dubbelaar. Echter ook de Lords zonder Rob dan erbij betrekken Lords hebben ook nog even op CBS plaatjes gemaakt. Voldoende voor een deeltje in de Favorieten Express. Jammer dat deze serie ook teruggrijpt naar de jaren 80 met wanstaltige muziek van Corrie Konings en Marianne Weber en dat soort types!!

 8. Hans (Rocking Daddy) Jansen
  Reply

  Zag dat de nieuwe worp een deel van Drukwerk bevat. Als de rest van deze worp nog meer van die ellende bevat sla ik deze keer een beurtje over !! Weer terug naar de jaren 60 en 70 s.v.p. en snel een beetje. Er zijn genoeg goede suggesties gedaan !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *