News

Muziek van Langs De Lijn uit op vinyl en cd-set

Published on

Het beroemde dubbelalbum De Beste Muziek Uit Langs de Lijn is 40 jaar oud, daarom presenteert Universal Music in samenwerking met de presentator Henry Schut maar liefst drie nieuwe Langs de Lijn-uitgaven op 2LP en 5CD. Ze zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 18 september.
Allereerst verschijnt er een heruitgave van de originele 2LP uit 1980, verschenen in de tijd dat Koos Postema en Willem Ruis nog de presentatoren van het langlopende sportradioprogramma bij de publieke omroep waren. Het album was destijds een ode aan muzieksamensteller Herman van der Velden die Ruis in zijn hoestekst omschrijft als ‘de onzichtbare Theo Koomen van het programma’. Aan deze 40th anniversary edition is tevens de originele Langs de Lijn-tune (‘Chump Change’ van Quincy Jones) toegevoegd.
Tegelijk met de heruitgave van het originele dubbelalbum uit 1980 verschijnt een gloednieuwe dubbel LP vol typische Langs de Lijn-poptracks van de jaren 60 tot nu. Presentator Henry Schut verzorgde – aan de hand van de wekelijkse playlists van muzieksamensteller Herman Dales – de samenstelling van deze nieuwe dubbel-lp. En zo gaan we, net als tijdens de uitzending van NOS Langs de Lijn op de zondagmiddag, van ‘Valerie’ (Mark Ronson & Amy Winehouse) naar ‘It Takes Two’ (Marvin Gaye & Kim Weston) en weer terug naar ‘Sky On Fire’ van de Handsome Poets, de Nedertrack die voor altijd verbonden zal zijn met de Olympische Spelen van 2012. Henry Schut tekende niet alleen voor de samenstelling van deze verse dubbelaar, ook schreef hij samen met collega Hugo Borst de vrolijke hoestekst in het binnenwerk. Nog één ding: de tune ‘Chump Change’ staat ook weer op De Beste Muziek Uit Langs de Lijn 2020, maar dan in de huidige versie van het Metropole Orkest.
Tenslotte is ook aan de cd-liefhebber gedacht. Alle muziek van voorgenoemde twee dubbel LP’s (en meer) vind je op de eerste vier cd’s van de Langs de Lijn-box die eveneens zal verschijnen. Schijf nummer vijf is een unieke cd vol hoogtepunten uit het archief van NOS Langs de Lijn, opnieuw samengesteld door presentator Henry Schut.
Klik hier om de 5CD-set te reserveren.
Klik hier om de heruitgave van de dubbel-LP te reserveren.
Klik hier om de dubbel LP van 2020 te reserveren.
Over Langs de Lijn
NOS Langs de Lijn is het langlopende (sinds 1 januari 1967) sportradioprogramma van de NOS op NPO Radio 1. Het is een programma vol live-verslag van sportwedstrijden, het laatste (sport)nieuws en interviews. Het programma heeft door de jaren heen tientallen presentatoren en verslaggevers gekend. Tegenwoordig vormen Henry Schut en Hugo Borst het vaste presentatieteam. Naast sport en presentatie is muziek de derde pijler van Langs de Lijn. In 2001 kreeg het programma de prestigieuze Marconi Award, voor het beste informatieve radioprogramma, in 2008 werd het programma bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon voor de competitieontknopingen van 2007 én 2008.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss