News

Ontbrekende Herman van Veen-albums beschikbaar op de streaming platforms

Published on

Op 14 maart viert Herman van Veen zijn 75ste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan maakt Universal Music zijn ontbrekende Nederlandse albums beschikbaar op de streaming platforms. Vanaf vandaag kun je bijvoorbeeld de hitversies van ‘Opzij’ en ‘Uit Elkaar’ uit 1979 tot je nemen of luisteren naar het album De Wisselaars uit 1985, dat met Signalen en Anne zo’n alom geliefde trilogie vormt.
Klik hier om Hermans muziek te streamen.
Tot op heden kon je deze albums enkel op fysiek product beluisteren en sommige (de Live-in-Carré-albums en de soundtrack van de Herman van Veen-speelfilm Uit Elkaar) zijn zelfs nooit op cd verschenen. De twaalf net digitaal beschikbaar gemaakte albums zijn:
Voor Een Verre Prinses (1970)
Zo Leren Kijken – Carré Amsterdam (1973)
En Nooit Weerom (1975)
Amsterdam – Carré III (1976)
Op Handen (1978)
De Wonderlijke Avonturen Van Herman Van Veen (1979)
Uit Elkaar (soundtrack door Erik van der Wurff) (1979)
Een Voorstelling – Carré IV (1979)
De Wisselaars (1985)
Alfred Jodocus Kwak (met Groot Waterlands Symfonie Orkest) (1987)
You Take My Breath Away (1992)
Voor Wie Anders (1993)
Herman van Veen viert zijn jubileumjaar op grootse wijze. Hij speelt maar liefst 142 keer zijn voorstelling Dat kun je wel zien dat is hij in Vlaanderen en Nederland, waaronder  – vanaf 21 oktober – dertig keer in theater Carré in Amsterdam. Alle speeldata zijn te vinden op http://hermanvanveen.com/speellijst
Eerder dit jaar verscheen al zijn nieuwe verzamelalbum Een keuze, live thuis. Uit vijfenvijftig jaar, vijftien liedjes, uitgebracht ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss