Stories

13 essentiële tracks van Huey Lewis and the News

Published on

Deze week werd aangekondigd dat het Collected compilatiealbum van Huey Lewis and the News verschijnt op 25 augustus. Op deze 3CD box vind je onder andere alle singles die de band ooit uitbracht, plus de beste albumtracks en nog veel meer. Je kunt hem hier alvast reserveren. Reden genoeg om nog eens terug te blikken op de carrière van de band. Van hun debuutalbum uit 1981 tot het Stax coveralbum uit 2010: een korte reis door het gehele oeuvre van Huey Lewis and the News!

1. Some Of My Lies Are True (1980)

Wereld, maak kennis met Huey Lewis and the News. Some Of My Lies Are True is de eerste single van het titelloze debuutalbum, dat overigens nog geen enkele grote hit bevatte.

2. Do You Believe In Love (1982)

Met Do You Believe In Love, afkomstig van het tweede album Picture This, knalde Huey Lewis en zijn band de Amerikaanse Top 10 binnen. De track schopte het tot nummer zeven. De populariteit was voor een groot gedeelte te danken aan (het toen net begonnen) MTV, waar het nummer regelmatig voorbij kwam.

3. Heart And Soul (1983)

Het derde album, Sports, betekende de grote doorbraak voor de band en verkocht alleen in de Verenigde Staten al meer dan tien miljoen stuks. Heart And Soul was de eerste single van dit album, tevens de eerste van vier top 10 hits op rij.

4. If This Is It (1984)

Ook deze vierde single van het album Sports haalde de Top 10. If This Is It markeerde bovendien het eerste buitenlandse succes, want de haalde nummer 39 in het Verenigd Koninkrijk op. Maandenlang waren ze bovendien (wederom) te horen en te zien op MTV.

5. The Power Of Love (1985)

Hoewel ze in Amerika al supersterren waren, moest de rest van de wereld nog gewonnen worden. Toen ze gevraagd werden een nummer te schrijven voor de aankomende film Back To The Future, was dat binnen handbereik. Dat nummer, genaamd The Power Of Love, betekende de eerste nummer 1-hit voor de band. Huey Lewis hield er zelfs een kleine rol in de film aan over en het nummer werd genomineerd voor een Academy Award.

6. Stuck With You (1986)

Na het wereldwijde succes van ‘The Power Of Love’ verscheen het vierde album, Fore, dat in diverse landen op nummer 1 belandde. De eerste single van het album, Stuck With You, werd ook de tweede nummer 1-hit voor de band in Amerika.

7. Hip To Be Square (1986)

“I think their undisputed masterpiece is Hip to Be Square, a song so catchy, most people probably don’t listen to the lyrics.” zei Patrick Bateman (Christian Bale) in de film American Psycho (2000). “But they should, because it’s not just about the pleasures of conformity, and the importance of trends, it’s also a personal statement about the band itself.” Deze tweede single van Fore was een wereldwijde hit en werd zelfs gebruikt in Sesamstraat.

8. Perfect World (1988)

In 1988 verschijnt het vijfde album, Small World. De eerste single van dit album is Perfect World, wat de laatste Top 10 hit is voor de band in Amerika. https://youtu.be/zoZxW8au0js

9. Couple Days Off (1991)

Ook in de 90’s knallen Huey en de band vrolijk verder. In 1991 verschijnt het album Hard At Play. De eerste single van dit album, Couple Days Off, wordt na Stuck With You hun grootste hit in Nederland. Het nummer kwam hier tot de 17e positie.

10. (She’s) Some Kind Of Wonderful (1994)

Voor hun volgende album Four Chords & Several Years Ago neemt de band zeventien rhythm & blues covers op die op de bandleden van invloed zijn geweest. Als voorloper op het album verschijnt (She’s) Some Kind Of Wonderful als single. Het is een cover van Soul Brothers Six, die er in 1967 niet verder mee kwamen dan nummer 91 in de Billboard Top 100.

11. (We’re Not Here For A Long Time) We’re Here For A Good Time (2001)

Na het album Four Chords & Several Years Ago last de band een lange pauze in. Alle leden gaan met andere projecten aan de slag en Huey neemt hier en daar wat nummers op voor soundtracks, en acteert daar soms ook nog bij. Pas in 2001 verschijnt er na zeven jaar stilte weer een album: Plan B. Hierop bewijzen ze nog steeds de ‘best bar band in the world’ te zijn, zoals je kunt horen op de single (We’re Not Here For A Long Time) We’re Here For A Good Time.

12. Themesong Pineapple Express (2008)

Hoewel de band weer met regelmaat optreedt, duurt het tot 2008 voor er weer iets nieuws verschijnt. Voor de film Pineapple Express, met James Franco en Seth Rogen, verzorgen ze de titelsong.

13. Respect Yourself (2010)

Het meest recente studio album van de band verschijnt in 2010 en heet Soulsville. Op dit album speelt de band een collectie covers die allen ooit op het soul- en blueslabel Stax verschenen. Eén van de tracks op het album is de Staple Singers hit Respect Yourself, oorspronkelijk uit 1971.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss