News

De bizarre landkaart van Babylon By Bus

Published on

Babylon by Bus Featured

Wie fan van Bob Marley is, weet dat de legende die morgen 70 jaar oud wordt, zijn eerste gouden plaat in Nederland scoort met het album ‘Babylon By Bus’. Maar heeft iemand ooit goed naar de landkaart gekeken in de LP-hoes? Het mysterie ontrafeld!
Babylon By Bus was het Europese gedeelte van de uitermate succesvolle Kaya-tour van Bob Marley & The Wailers. Een prachtig product voor in de kast bovendien.
Babylon By Bus LP
Bob Marley treedt op in Nederland en voor alle aanwezigen en fans vereeuwigt hij deze bezoeken in een landkaart, zoals te zien in de LP-sleeve
Bob Marley Babylon By Bus Inner Sleeve
Londen, Rotterdam, Parijs, Brussel; netjes vinden we allemaal de plekken terug waar Marley is geweest. Toch is de plaatsing van de steden op zijn minst opmerkelijk.
Babylon By Bus Foute Kaart
Wat blijkt: ontwerper van de LP-sleeve Neville Garrick (oprichter en eigenaar van het Bob Marley-museum in Kingston, Jamaica) kwam tijdens het afronden van de illustraties niet helemaal lekker uit. Hierop besloot hij, voor de goede orde, de landkaart een kwartslag te draaien. Wij deden hetzelfde. En zie:
Babylon by Bus goed
Vooruit, de plaatsingen van Sittard en Rotterdam zijn nog steeds discutabel, maar het lijkt al iets meer op een landkaart zoals wij deze kennen. Case closed!
Omdat het kan, nog twee leuke ‘foutjes’:
1) Babylon By Bus werd naar verluidt opgenomen in Parijs, Kopenhagen, Londen en Amsterdam. Echter, dit is niet volledig waar. Bob Marley & The Wailers werd – op één nummer in Kopenhagen na – volledig opgenomen in Parijs . In Amsterdam kwamen de heren voor de ’78-tour helemaal niet, wel in Rotterdam.
2) De landkaart spreekt over Sittard als de Limburgse plek waar Bob Marley & The Wailers optraden. Wederom onjuist. Bob Marley & The Wailers traden op in Geleen.
Meer lezen over Bob Marley? Ga dan naar onze Bob Marley Artist Page.
Uit de Kaya-tour van Bob Marley & The Wailers – waartoe ook Babylon By Bus behoort – verschijnt volgende week voor het eerst de registratie van het concert in Boston ’78. ‘Easy Skanking in Boston’ is vooruit te bestellen via onze webshop of klik hieronder op de door jouw gewenste drager:
CD
CD + DVD
CD+BLU-RAY
LP
Bob Marley Easy Skanking CD + Blu Ray
 
 

10 Comments

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss