Stories

De 5 beste muzikale gastrollen in South Park

Published on

De animatieserie South Park gaat al zo’n 20 jaar mee en had vooral eind Jaren ’90 en in de zeroes een prominente plek bemachtigd in de popcultuur. Hoewel de vaste rollen vrijwel altijd worden vertolkt door dezelfde mensen, is er in twintig jaar uiteraard genoeg ruimte geweest voor een groot aantal gastrollen. George Clooney mocht bijvoorbeeld in het allereerste seizoen een hond inspreken – inblaffen, eigenlijk. Maar ook muzikanten zijn regelmatig te gast. Dit zijn de vijf meest opvallende.

Robert Smith

Seizoen 1, aflevering 12: Mecha Streisand

Als Barbara Streisand naar South Park komt en dankzij eeuwenoude magische krachten verandert in een soort robot/dinosaurusversie van zichzelf om het dorp te vernietigen, is er natuurlijk maar één oplossing. Je belt Robert Smith van The Cure. Smith verandert in een soort reuzachtige mot om de kwaadaardige Streisand te stoppen en een Godzilla-achtig gevecht is het gevolg.
Robert Smith sprak alle teksten zelf in, al deed hij dat wel via de telefoon. Het idee kwam van South Park bedenker Trey Parker, die al zijn hele leven fan is van The Cure.

Ozzy Osbourne, Elton John, Meat Loaf, Primus en meer

Seizoen 2, aflevering 14: Chef Aid

Chef komt er achter dat Alanis Morissette er vandoor gaat met een nummer dat hij jaren geleden heeft geschreven, maar verliest vervolgens de rechtszaak die hij aanspant. Om het geld in te zamelen dat Chef nu verschuldigt is aan Morissette en haar team. Stan, Kyle, Kenny en Cartman organiseren een benefietconcert met alle artiesten die bij Chef in het krijt staan: ‘Chef Aid’.
Onder andere Ozzy Osbourne, Elton John, Meat Loaf en de bands Rancid, Primus en Devo spraken stemmen in voor hun eigen geanimeerde personages. In 1998 kwam de CD Chef Aid: The South Park Album uit.

Korn

Seizoen 3, aflevering 10: Korn’s Groovy Pirate Ghost Mystery

Als je grootheden als Elton John en Ozzy Osbourne te gast hebt gehad, wat is dan de volgende stap? Een single in première laten gaan in je tv-show. In seizoen 3 kreeg de band Korn een eigenlijk aflevering, waarin ze als een soort Mystery Inc. (Scooby Doo) een redelijk luguber mysterie moeten oplossen.
De bandleden spraken zelf de stemmen in voor hun (overdreven vrolijke) characters. Aan het eind van de aflevering treedt de geanimeerde band op, waarbij hun nieuwe single Falling Away From Me voor het eerst wereldwijd te horen was.

Radiohead

Seizoen 5, aflevering 4: Scott Tenorman Must Die

Radiohead is te gast in een van de meest memorabele en controversiële aflevering in de gehele South Park-geschiedenis. De aflevering laat de donkerste kant zien van Eric Cartman, maar ook Radiohead, die zelf uiteraard de teksten inspraken, wordt niet neergezet als de meest sympathieke band ter wereld. Ook aan Courtney Love en Pink Floyd wordt in deze aflevering kort gerefereerd.

Sia

Seizoen 18, aflevering 3: The Cissy

Zangeres Lorde, die een jaar voor de uitzending van deze aflevering doorbrak met de hit Royals, is niet wie ze lijkt. Althans, niet als je South Park serieus neemt. Omdat er geen nummers van Lorde zelf gebruikt konden worden in de aflevering, zijn er speciaal een paar tracks opgenomen die klinken alsof ze van de Nieuw-Zeelandse zangeres zijn. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van Sia, die je kent van Chandelier en Cheap Thrills. Mocht ze haar eigen muziek ooit zat worden, kan ze altijd nog door als Lorde-soundalike!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss