Stories

De avond dat Keith Richards Donald Trump bijna te lijf ging met een mes

Published on

In 1989 gingen The Rolling Stones na jaren afwezigheid eindelijk weer eens op tournee, dit ter ondersteuning van het album Steel Wheels. Het laatste concert van dat jaar vond plaats in de Boardwalk Hall in Atlantic City. Sponsor van het complex was Trump Plaza, een hotel annex casino van – je raadt het al – Donald Trump. De Stones wilden eind jaren tachtig al niet geassocieerd worden met Trump en dus maakten ze een deal: de show ging door, maar alleen als Trump zich niet bemoeide met de promotie en zich niet liet zien op de avond zelf.
Toch liep het niet zoals gepland, vertelt concertorganisator Michael Cohl in een gesprek met Pollstar. ‘Op de avond van het concert wordt me gevraagd of ik naar de perskamer wil komen’, herinnert Cohl zich. ‘Ik stap die kamer in en wat denk je? Donald Trump geeft een persconferentie, in onze kamer!’ Trump verzekert Cohl dat men hem ‘gesmeekt heeft’ om het te doen, maar hij gelooft er geen bal van en zegt tegen Trump dat hij ermee moet stoppen. Cohl keert terug naar de kleedkamers, maar vijf minuten later hoort hij dat Trump inmiddels weer met de pers spreekt. ‘Donald, houd er nu mee op!’, draagt hij de zakenman op. Terug in de kleedkamer blijkt dat Trump tóch weer op het podium staat. En dan mengt Keith Richards zich in de discussie.  Keith haalt z’n mes tevoorschijn en gooit het op tafel. ‘Wat gaan we doen? Moet ik er naartoe? Iemand van ons gaat nú weg. Hij of wij!’
‘Je kunt kiezen’, aldus Cohl tegen Trump. ‘Je gaat nu weg en dan geven de Stones om 18.40 uur hun persconferentie. Of je blijft en dan vertel ik aan de pers waarom het feest niet doorgaat’. In zijn ooghoek ziet Cohl twee beveiligers van Trump. De een trekt handschoenen aan en de ander haalt een boksbeugel tevoorschijn. Cohl seint hierop zijn hoofd beveiliging in die ‘veertig man paraat heeft met bandenlichters, hockeysticks en schroevendraaiers’, waarop Trump en zijn gevolg afdruipen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss