News

55 uur aan nooit eerder vertoonde beelden vormen basis nieuwe Beatles film

Published on

Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon en Olivia Harrison hebben de handen ineen geslagen met vermaard regisseur Peter Jackson voor een nieuwe film over de totstandkoming van zwanenzang Let It Be. Jackson heeft hiervoor de beschikking gekregen over maar liefst 55 uur aan nooit eerder vertoonde videobeelden van de opnamesessies.
De beelden zijn geschoten in januari 1969, toen filmmaker Michael Lindsay-Hoggs een registratie maakte van de sessies van het nieuwe Beatles-album Get Back. Zoals bekend verliepen deze opnamesessies niet vlekkeloos en het album kwam pas een jaar later in de winkel te liggen onder de nieuwe titel Let It Be, kort daarop gevolgd door de gelijknamige documentaire van Lindsay-Hoggs.
Peter Jackson: “Met de 55 uur aan nooit eerder vertoonde beelden en 140 uur aan audioopnames kunnen wij de ultieme fly on the wall documentaire maken. Deze opnames vormen een tijdmachine die ons terugbrengt naar 1969, waar we als het ware naast de Beatles in de studio zitten”. Jackson gooit momenteel hoge ogen met zijn voor een BAFTA onderscheiden film They Shall Not Grow Old. Voor deze documentaire restaureerde Jackson met zijn team meer dan 100 jaar oude beelden tot het punt waarop je als kijker de indruk krijgt dat je naar zeer recente beelden zit te kijken.
Bekijk de trailer van They Shall Not Grow Old om een indruk te krijgen:

De Beatles-opnames zullen door hetzelfde team met dezelfde technieken worden gerestaureerd. De voorlopig nog titelloze nieuwe film is momenteel in productie. Wanneer hij wordt uitgebracht wordt op een later moment bekend gemaakt. Na de release van deze nieuwe film, zal er ook een gerestaureerde versie van Michael Lindsay-Hoggs originele Let It Be-film beschikbaar komen.
Foto: © Apple Corps Ltd.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss