News

Album supergroep Vreemde Kostgangers uit in februari

Published on

Het debuutalbum van de Vreemde Kostgangers, de nieuwe band van Nederpoplegendes Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earring) en Boudewijn de Groot, verschijnt in februari bij Universal Music. De opnames van dit album zullen in december in een unieke setting plaatsvinden.
Vrienten, Kooymans en De Groot zijn al jaren bevriend, maar een muzikale samenwerking bleef altijd achterwege. Tot ze voor de verjaardag van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk een verrassingsoptreden verzorgden. Die spontane ‘gig’ viel dusdanig in de smaak dat er wel een vervolg móést komen. Inmiddels bevinden de heren zich te midden van een uitverkochte theatertournee en in december zullen de opnames van hun debuutalbum plaatsvinden. Voor dit album heeft elk bandlid nieuwe, Nederlandstalige songs geschreven. Een van deze songs is het door Kooymans gepende Ik Ben Op Weg, een aanstekelijk nummer dat onlangs zijn première beleefde bij De Wereld Draait Door.

Omdat Vreemde Kostgangers tot nu toe een live project is, heeft het drietal ervoor gekozen om dat in de studio zo te houden. Geen ellenlange opnamedagen vol takes en overdubs dus, maar een live opgenomen plaat die de ongedwongen sfeer en ‘het randje’ van het podium waarborgt. En als je het dan toch op die manier doet, kun je er net zo goed publiek voor uitnodigen, toch? De band zal hier later een en ander over toelichten.

8 Comments

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss