News

Alle albums The Outsiders en Wally Tax verzameld in box

Published on

Op 13 oktober verschijnt Cloudburst, een 12 cd’s tellende box met alle studioalbums van de legendarische nederbeatgroep The Outsiders en hun frontman Wally Tax.
Een grillig genie. Het is wellicht de beste en meest bondige manier om het fenomeen Wally Tax samen te vatten. Tax heeft ons veel moois nagelaten: de rauwe rock van The Outsiders, met songs die inmiddels gekoesterd worden door talloze Europese en Amerikaanse garagebands, en de mooie, soms wat miskende liedjes die hij later schrijft. De zanger, die na een turbulent leven in het voorjaar van 2005 op 57-jarige leeftijd overlijdt, is daarnaast een van de meest markante persoonlijkheden die de muziek in Nederland ooit heeft gekend. Het is verleidelijk te mijmeren over wat er nog meer in het vat gezeten had, maar we kunnen ook genieten van wat Tax ons wel heeft nagelaten.
Vijftig jaar na het eerste album van The Outsiders verschijnt nu deze box in een gelimiteerde en genummerde oplage (1500 stuks) met alle originele albums, aangevuld met twee dubbel-cd’s met bonusmateriaal. Hiervan zijn zeven tracks zelfs nog nooit eerder officieel uitgebracht. Alle albums zijn verpakt in replica’s van de originele lp hoezen. Naast vele bijzondere foto’s bevat het begeleidende boekje liner notes van de hand van gerenommeerd muziekjournalist Robert Haagsma.
De box is nu te reserveren bij PlatoMania.nl.
Inhoud box:
The Outsiders – The Outsiders (1967)
Wally Tax – Love In (1967)
The Outsiders – Q. (1968)
Tax Free – Tax Free (1970)
Wally Tax – Wally Tax (1974)
Wally Tax – Tax Tonight (1975)
Wally Tax And The Music – Springtime In Amsterdam (1989)
Wally Tax – The Entertainer (2002)
The Outsiders – More Outsiders (singles, outtakes, demos, rarities & instrumentals) (2CD)
Wally Tax – More Tax (singles, outtakes, demos, rarities & instrumentals) (2CD)
Op vrijdag 13 oktober vindt er een release party plaats in Concerto, Amsterdam. Houd voor meer informatie hierover de website van deze platenzaak in de gaten: http://concerto.amsterdam

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss