News

Allerlaatste show Black Sabbath binnenkort verkrijgbaar op DVD en CD

Published on

Het is bijna 50 jaar geleden dat het Engelse Birmingham de geboorteplaats werd van een nieuw fenomeen: Black Sabbath. De band zette met hun donkere sound het (toen nog onbekende) muziekgenre heavy metal op de kaart. In hetzelfde Birmingham speelde de iconische band in februari 2017 hun afscheidsconcert The End, waarvan de opnames vanaf 17 november in de (digitale) schappen zullen liggen.
Zanger Ozzy Osbourne beschreef de carrière als ‘het meest ongelooflijke avontuur dat je kunt bedenken’. En zo’n episch avontuur verdient een passend einde. Daarom kwamen tijdens het afscheidsconcert alle meest spraakmakende nummers voorbij: Iron Man, War Pigs, Paranoid en nog veel meer. Uiteraard aangevuld met een goede portie visuele effecten – en vlammen. “Omdat het in Birmingham was, was het een bijzondere avond voor ons,” vertelde gitarist Tony Iommi. “Het is geweldig om vanaf het podium te zien dat er zóveel mensen zijn gekomen om ons te zien. Een geweldig gevoel, mooier kan het niet.”

Op de DVD en Blu-ray vind je naast het volledige concert ook bonusmateriaal. Speciaal voor de release speelde de band in de intieme Angelic Studios een aantal nummers die tijdens de tour niet voorbij zijn gekomen. De tracks werden een paar dagen na de allerlaatste show opgenomen en zullen de geschiedenis ingaan als de laatste studio-opnames van Black Sabbath.
Afgelopen maand werd het concert al vertoond in 1.700 bioscopen over de hele wereld. Vanaf 17 november is The End verkrijgbaar op DVD, Blu-ray, DVD + CD, Blu-ray + CD, dubbel CD en als 180 grams 3LP. Tenslotte komt er een collector’s edition in gelimiteerde oplage. In de collector’s edition vind je (naast de DVD, Blu-ray en dubbel CD) een 32 pagina’s tellend boek, drie plectrums, een Winged Demon pin en een backstagepas.

Volledige tracklist

 1. Black Sabbath
 2. Fairies Wear Boots
 3. Under The Sun / Every Day Comes And Goes
 4. After Forever
 5. Into The Void
 6. Snowblind
 7. Band Intros
 8. War Pigs
 9. Behind The Wall Of Sleep
 10. Bassically / N.I.B.
 11. Hand Of Doom
 12. Supernaut / Sabbath Bloody Sabbath / Megalomania
 13. Rat Salad / Drum Solo
 14. Iron Man
 15. Dirty Women
 16. Children Of The Grave
 17. Paranoid

Extra’s

The Angelic Sessions (alleen bij DVD en Blu-ray)

 1. The Wizard
 2. Wicked World
 3. Sweet Leaf
 4. Tomorrow’s Dream
 5. Changes

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss