News

The Analogues: 50 Years Abbey Road in Ziggo Dome!

Published on

Op 5 oktober 2019 spelen The Analogues ter gelegenheid van de 50ste ‘verjaardag’ van Abbey Road dit laatste studio album van The Beatles live in Ziggo Dome. Meer dan twee jaar geleden deden The Analogues iets vergelijkbaars rond het album Sgt. Pepper. Dat werd een gedenkwaardige avond voor een uitverkochte Ziggo Dome, met een gloedvolle vertolking van Sgt. Pepper én Magical Mystery Tour – The 1967 Albums. Nu dus alle aandacht voor Abbey Road, die geweldige allerlaatste creatieve explosie van the Beatles uit 1969. Kaartjes gaan komende vrijdag in de verkoop via ticketmaster.nl.
De songs op Abbey Road vormen opnieuw een rijk geschakeerd palet van orkestrale arrangementen en gewaagde studio-experimenten. De avond wordt gecompleteerd met een eigenzinnige (en door de band zwaar bediscussieerde) keuze uit het oeuvre van The Beatles, met de nadruk op materiaal uit de ‘studio years’ (na 1966) dat live nooit door the Beatles werd gespeeld. Zoals bekend kan dat alleen in volle glorie gereproduceerd worden met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, etc.) en het originele, analoge instrumentarium.
Bart van Poppel van The Analogues: “We worden nog steeds aangesproken door mensen over het vorige Ziggo-concert, en of we zoiets nog eens zouden gaan doen. Vanaf vandaag kunnen we die vraag eindelijk met ‘ja’ beantwoorden. Het duurt nog even voor het zover is, dus ik doe nog geen uitspraak over de feestelijke invulling die de verjaardag een extra dimensie zal geven. Zodra daar meer over bekend is hoor je het als eerste, maar dat het een bijzondere avond wordt durf ik nu al te beloven”.
Abbey Road was het laatste album waarvoor The Beatles gezamenlijk de studio in gingen, een allerlaatste krachtenbundeling met een absoluut meesterwerk tot gevolg. Dat betekent dus dat voor The Analogues hun missie – het live spelen van alle albums die door The Beatles zélf nooit gespeeld zijn – is volbracht.
Van Poppel: “Ja, dat klopt. Hoewel Let It Be nog daarna verscheen, maar dat is een verzameling van materiaal dat eerder werd opgenomen. Abbey Road kan je toch zien als hun laatste kunstje. En ja, wat het live reproduceren van die albums betreft is onze missie dan inderdaad volbracht. Maar we hebben er bepaald nog geen genoeg van, en gelukkig zijn er nog zat plekken in de wereld waar we gewoon weer bij het begin kunnen beginnen.”
Kaartjes gaan komende vrijdag in de verkoop via ticketmaster.nl.
Foto: Daniel-Burdett

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss