News

André van Duin eert Wim Sonneveld met nieuw album

Published on

Op 4 november verschijnt Van Duin Zingt Sonneveld, het nieuwe album van André van Duin, via Universal Music. Zoals de titel al doet vermoeden bevat het album louter liedjes die ooit door Wim Sonneveld zijn opgenomen. Hierbij heeft André gekozen voor de ‘mooie luisterliedjes’ uit het repertoire van Sonneveld. André zegt zelf over dit repertoire van Sonneveld: ‘Wim Sonneveld kan ik niet verbeteren, daarom heb ik er een eigen draai aan gegeven door een beetje up en swing aan de liedjes toe te voegen. Een feest van herkenning natuurlijk en heerlijk om te mogen doen.’
Het album bevat vijftien liedjes, waaronder een duet met Claudia de Breij. Ook is het Amsterdamse Zwanenkoor op twee nummers te horen. De productie van het album was in handen van Jochem Fluitsma en Eric van Tijn.
De carrière van André van Duin (Rotterdam, 1947) beslaat inmiddels zes decennia. Hij had zijn doorbraak in 1964 toen hij de finale van het tv-programma Nieuwe Oogst won. Datzelfde jaar stond hij als bandparodist in het voorprogramma van de Rolling Stones in het Kurhaus. Hierna volgde een ongekende reeks succesvolle theater- en televisieprogramma’s, films, albums en singles. Ook gaf hij gestalte aan tientallen legendarische typetjes waaronder Dik Voormekaar, meneer en mevrouw de Bok (met), Joep Meloen, Ome Joop en Jan Wijdbeens. Hij scoorde twintig top 10-hits waarvan er drie de eerste plaats bereikten.
Wim Sonneveld (1917 – 1974) wordt samen met Toon Hermans en Wim Kan gezien als ‘De Grote Drie’ van het naoorlogse cabaret. Evenals André van Duin begaf Sonneveld zich zeer succesvol in ongeveer alle disciplines van het entertainmentvak waaronder revue, theater, televisie, film en radio. Ook maakte Sonneveld veel albums en singles. Zijn bekendste liedje is Het Dorp, dat vlak na zijn dood in 1974 een bescheiden hit werd maar hierna uitgroeide tot een klassieker.
Tracklisting Van Duin Zingt Sonneveld:
1. Zo Heerlijk Rustig
2. Aan De Amsterdamse Grachten
3. Vodden/Huis, Tuin en Keuken Liedje (duet met Claudia de Breij)
4. Ik Voel Dat Ik Haar Mis
5. Het Dorp
6. Onze Kat
7. Een Cent/Poen (medley)
8. Mooi Amsterdam
9. Annemarie
10. Margootje
11. Burgermeester Beekmanlaan
12. Dat Wij Verschillen Van Elkaar
13. Zou De Zon Nog Wel Schijnen Zonder Jou?
14. Carolien
15. Wat Moet Ik Doen Zonder Jou?
Reserveer het album bij Bol.com:

Foto: Hans Peter van Velthoven
 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss