News

Anthology albums The Beatles naar streamingdiensten

Published on

De drie Anthology-albums van The Beatles zijn vanaf maandag wereldwijd beschikaar op Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music en andere streamingdiensten.
Deze albums verschenen oorspronkelijk als dubbelaars in 1995 en 1996 en bevatten zeldzame en niet eerder uitgebrachte songs van de Fab Four, waaronder studio outtakes en alternatieve opnames. Met Free As A Bird en Real Love stonden er op de eerste twee delen ook echte ‘nieuwe’ Beatles-songs: George Harrison, Paul McCartney en Ringo Starr bewerkten de oorspronkelijke demo’s die John Lennon in 1977 van deze songs maakte tot volwaardige Beatles-liedjes.
Bij de release medio jaren negentig belandden de albums wereldwijd aan de toppen van de album charts, met in Nederland zelfs een nummer 1 positie voor Anthology 1 en een top 10 notering voor Free As A Bird. Dat nummer werd in de V.S. zelfs onderscheiden met een Grammy voor beste pop uitvoering van een groep. Anthology 3 bevat op zijn beurt het instrumentale A Beginning, dat eigenlijk voor The White Album opgenomen werd.
De drie Anthology-albums zijn geremasterd in de Abbey Road studio’s door dezelfde geluidstechnici die verantwoordelijk waren voor de met een Grammy bekroonde Beatles remasters uit 2009, waarbij zorgvuldig de authenticiteit en integriteit van de originele analoge banden werd behouden. De uitgaves zijn voorzien van het oorspronkelijke artwork van Klaus Voormann, die collages maakte van beroemd beeldmateriaal van The Beatles.
Afgelopen december kwamen de dertien studioalbums van The Beatles en vier essentiële compilaties – Past Masters (volume 1 en 2), The Beatles 1962-1966, The Beatles 1967-1970 en The Beatles 1 – beschikbaar op streamingdiensten.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss