News

Bennie Jolink komt met nieuw boek met album ‘Bernard Jolink: Post Normaal’

Published on

Op 29 maart verschijnt onder de titel Post Normaal een nieuw boek met daarin het nieuwe album van Normaal-frontman Bernard Jolink. Het is na Howlin’ At The Moon (1999) en Opa, Vertel Es (2007) het derde soloalbum van Jolink.
Anders dan zijn twee voorgangers is dit nieuwe album verpakt in een uitgebreid 96-pagina tellend boek met daarin tientallen tekeningen, schetsen en verhalen van zijn hand. De verhalen gaan voornamelijk over de periode na het afscheidsconcert van Normaal, dat in 2015 plaatsvond. Ook bevat het boek de twaalf songteksten van het album, vergezeld van een uitgebreidere uitleg over ieder nummer.
Eerste single Hummel Is ’t Darp is nu te beluisteren:

Jolink zelf zegt over het album en het boek: “Toen ik mij na een absoluut dieptepunt qua gezondheid met veel moeite opgewerkt had naar een telkens iets betere conditie, begon ik er zowaar weer zin in te krijgen. Niet zozeer in optreden, maar in creatieve uitingen. Beeldende kunst, literatuur én muziek. Deze drie kunstvormen combineren is en was een idee dat ik al had in 1968 en dat heb ik nu eindelijk gerealiseerd. Dit is dus een boek met een CD er in. Een CD met twaalf nieuwe, eigen nummers, opgenomen in 2018 en geïllustreerd met tekeningen. Geen foto’s. Het gaat over mijn wederwaardigheden vanaf het laatste optreden van Normaal in het Gelredome (19 december 2015), de twaalf liedjes met songteksten, wat dagboeknotities en nog wat losse herinneringen. Elke gelijkenis met bestaande personen, zal bepaald niet op toeval berusten. Ik raad niemand aan mij als adviseur te nemen. Ik geef ongevraagd advies en volkomen onafhankelijk en dat zal lang niet altijd in goede aarde vallen. Ik heb het door niemand van tevoren laten lezen. De spelfouten die erin staan zijn opzettelijk. Ik werk niet mee aan de laatste twee spellingswijzigingen. Dit is mijn manier van spreken.
Post Normaal verschijnt op 29 maart. Klik hier om jouw exemplaar te reserveren.
De LP (zonder boek) verschijnt eind april.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss