News

Beste songs Steve Miller Band verzameld op 'Ultimate Hits'

Published on

Onlangs werd al bekend dat Steve Miller vanwege zijn 50-jarig jubileum als muzikant met een aantal bijzondere releases zou komen en nu is de eerste daarvan aangekondigd: Ultimate Hits.
Dit door Miller zelf samengestelde verzamelalbum verschijnt op 15 september in twee versies: een 1CD versie met 22 essentiële tracks van de Steve Miller Band (inclusief een drietal onuitgebrachte rarities) en een uitgebreide 2CD versie met liefst 40 tracks, met naast alle hits ook live-opnames en acht niet eerder uitgebrachte opnames. Vinylliefhebbers moeten iets langer geduld hebben: vanaf 27 oktober liggen de 2LP en de gelimiteerde deluxe 4LP uitgaves van Ultimate Hits op je te wachten in de schappen van de platenboer.
SMB_UltimateHits_lores
Onlangs werd bekend dat Miller heeft zijn hele archief heeft ondergebracht bij platenlabel Capitol, hetzelfde label waar het voor hem allemaal begon in 1967. Het gaat om achttien studioalbums, boxsets, live-opnames, verschillende compilatiealbums en niet eerder uitgebrachte opnames, aangevuld met filmbeelden, fotografie, memorabilia, notities, dagboeken en nog veel meer. Miller voert zelf de regie over de samenstelling van de heruitgaves, waarvan Ultimate Hits de eerste is.
Reserveer bij Platomania.nl of Bol.com:

Steve Miller groeide op in een huis van jazzliefhebbers en belandde via Texas en Chicago (waar hij met namen als Muddy Waters en Buddy Guy speelde) uiteindelijk in het San Francisco van eind jaren zestig. Zijn eerste twee langspelers verschenen in 1968: Children Of The Future en Sailor, waar radiohitje Living In The U.S.A. op te vinden was. Daarna volgde Brave New World (met daarop onder meer Space Cowboy en het met Paul McCartney opgenomen My Dark Hour). Na nog een reeks platen maakte hij in 1978 eigenhandig het album The Joker, dat mede dankzij de gelijknamige single een doorslaand succes werd. Hierna volgende nog vele successen. Vandaag de dag musiceert Miller nog steeds. Hij neemt nieuwe muziek op en toert veelvuldig (helaas voor de Nederlandse fans vooral aan de andere kant van de oceaan). Hiernaast zit hij in het bestuur van zowel de concertzaal Jazz at Lincoln Center als in die van de muziekcollectie van het Metropolitan Museum in New York City.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss