News

Beste werk Robert Palmer verzameld op 3CD 'Collected'

Published on

Robert Palmer was een van de meest innovatieve muzikanten van de afgelopen decennia. Na zijn plotselinge overlijden in 2003 liet hij een rijke en diverse catalogus na. De hoogtepunten uit dit omvangrijke oeuvre zijn nu voor het eerst samengebracht op Robert Palmer Collected.
De Britse muzikant begon zijn carrière eind jaren zestig bij de bands The Alan Bown Set en Vinegar Joe, maar brak pas door toen hij medio jaren zeventig solo ging. In zijn eentje maakte hij een keur aan albums met daarop bijna alle denkbare muzikale stijlen, waaronder rock, pop, blues, soul, elektronica en reggae. Bij ons in Nederland scoorde Palmer met singles als Johnny And Mary, Bad Case Of Loving You (Doctor, Doctor), Best Of Both Worlds en Addicted To Love. Met dat laatstgenoemde nummer en de bijbehorende iconische videoclip, waarin Palmer omringd werd door fotomodellen, groeide hij uit tot het boegbeeld van de eerste generatie MTV-kijkers.

Alle solosingles die Palmer uitbracht vind je terug op cd 1 en cd 2 van Collected. De derde cd bevat oude opnames van zijn eerste bands, maar ook de samenwerkingen met UB40 en The Power Station (de supergroep met verder ook leden van Duran Duran en Chic waarmee Palmer in 1985 de hit Some Like It Hot scoorde), songs die hij opnam voor soundtracks, 12-inch remixes en andere rarities, waarvan er een aantal nu voor het eerst op cd verschijnen.
Bestel Robert Palmer Collected nu bij Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss