News

Bob Marley’s Exodus viert verjaardag met exclusieve heruitgaven

Published on

Exodus, het negende studioalbum van Bob Marley & The Wailers, viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Het album uit 1977 betekende de wereldwijde doorbraak van de King of Reggae en deze zomer komen er vier Exodus-sets, waarvan drie met uniek materiaal: Exodus 40 – The Movement Continues.
Voor Exodus 40 heeft Ziggy Marley de originele opnames erbij gepakt en deze gemixt met nooit eerder uitgebrachte vocals en instrumentale partijen. Dit resulteert in een volledige plaat met nieuwe takes. Vernieuwde tracks, bestaand uit oud materiaal. Ziggy heeft ervoor ingestaan dat het eindproduct voldoet aan de eisen die zijn vader gesteld zou hebben.

Uitvoeringen

Exodus 40 – The Movement Continues zal verkrijgbaar zijn als 2-CD, met het originele album en de “restatement” van Ziggy. Wil je het iets uitgebreider, dan kun je kiezen voor de 3-CD, waar ook nog een live-versie aan is toegevoegd. Aan vinylliefhebbers is ook gedacht: het originele album wordt dit jaar uitgebracht op (limited edition) gouden vinyl.
Voor de échte fans is er de Super Deluxe box. Hierin vind je vier LP’ en twee 7” singles: het originele album, The Movement Continues, een Exodus Live set (opgenomen in het Londense Rainbow Theatre) en Punky Reggae Party, inclusief een tot nu toe onuitgebrachte mix van Keep On Moving. De twee singles bevatten Waiting in Vain, Roots en deel één en twee van Smile Jamaica. Als je de box pre-ordert ontvang je het hele pakket bovendien als download. Ook krijg je de exclusieve Stephen Marley versie van de track Exodus erbij, waarop onder andere Beenie Man, Queen Ifrica en Tarrus Riley de vocals voor hun rekening nemen.
Alle uitvoeren liggen vanaf vrijdag 30 juni in de (digitale) schappen.
Exodus_SDE_ProductShot_REV1
 
Reserveer nu bij Platomania of bij Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss