News

Boudewijn de Groot komt met nieuw album

Published on

Achter Glas

De legendarische Boudewijn de Groot brengt op 17 april aanstaande zijn nieuwste album ‘Achter Glas’ uit. Achter Glas is het twaalfde studioalbum van De Groot.
De Groot heeft zich de afgelopen jaren in de luwte kunnen storten op een album dat een kroon is op zijn indrukwekkende carrière. Achter Glas is opgenomen in de ICP Studio’s te Brussel en werd geproduceerd door de Vlaamse topproducer/muzikant Jean Blaute (o.a. K’s Choice, Henny Vrienten en Clouseau).
De 15 nieuwe nummers op Achter Glas, die voor het grootste deel door De Groot zelf zijn geschreven, reflecteren aan vroeger en aan nu. “Relaties vormen, in de breedste zin van het woord, de rode draad van het album”, aldus De Groot. “Relaties van vroeger, die nog even tastbaar lijken als in het verleden, maar onbereikbaar blijven. Vandaar de titel Achter Glas: alsof je door een vensterraam of naar een ingelijste foto kijkt.”
Verschillende generaties kennen De Groot van klassiekers als Testament, Avond, Verdronken Vlinder en Het Land Van Maas En Waal. Zijn invloed op de Nederlandstalige popmuziek is tot op de dag van vandaag nog ongekend groot.


Achter Glas van Boudewijn de Groot wordt uitgebracht door Universal Music.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss