News

Boxset met oeuvre Robert Long op komst

Published on

Het complete Nederlandstalige oeuvre van Robert Long is verzameld in de boxset ‘Jij Wou Mij Totaal’. Deze achttien cd’s tellende set verschijnt op 19 februari.
Halverwege de jaren zeventig was geen enkel in oranje en bruine tinten opgetrokken interieur compleet zonder ‘Vroeger Of Later’ van Robert Long. Wie zichzelf graag aan de goede kant van de streep plaatste – voor gelijke rechten van minderheden, tegen de oorlog, het grootkapitaal en de bemoeizucht van de kerk – moest dit album in huis hebben. Toch was het veel meer dan een op vinyl geperst bewijs van goed gedrag. Het enorme succes was vooral te danken aan de grote artistieke kwaliteit van dit debuut. Datzelfde gold zeker ook voor de vele albums die nog zouden volgen.
Momenteel wordt ‘Robert Long De Musical’ met veel succes in de Nederlandse theaters vertoond. De unieke liedjes van Long, glansrijk vertolkt door Paul Groot, spelen hierin de hoofdrol. In de box ‘Jij Wou Mij Totaal’ zijn voor het eerst alle Nederlandstalige albums van Long verzameld. De meeste albums zijn al geruime tijd niet meer verkrijgbaar.
Ieder album is verpakt in een replica van de oorspronkelijke hoes. De box bevat verder een boekje met unieke foto’s uit het privéarchief van Robert Long, het voorwoord van Kristof Rutsaert (weduwnaar van Robert Long) en een uitgebreide biografie.
long
Klik hier om een exemplaar van de box te reserveren.
Inhoud Box:
1. ‘Vroeger Of Later’
2. ‘Scherts, Satire, Songs En Ander Snoepgoed’
3. ‘Splinternieuwe Scherts, Satire, Songs En Ander Snoepgoed’
4. ‘Levenslang’
5. ‘Homo Sapiens’
6. ‘Dag Kleine Jongen’
7. ‘Achter De Horizon’
8. ‘Hartstocht’
9. ‘Tsjechov’
10. ‘Het Onherroepelijke Fantastico Album’
11. ‘Voor Mijn Vrienden’
12. ‘Uit Liefde En Respect’
13. ‘In Die Dagen
14. ‘Nu”
15. ‘Uit Liefde En Respect Voor Gershwin’
16. ‘Lang Genoeg Jong’
17. ‘Brand!’
18. ‘‘N Duivels Genoegen’
Foto: Paul Bergen

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss