News

Complete oeuvre Livin' Blues verzameld in 12CD-box

Published on

Op vrijdag 22 juli verschijnt One Night Blues, een twaalf cd’s tellende boxset met alle albums van de legendarische Nederlandse bluesformatie Livin’ Blues.
Livin’ Blues wordt samen met Cuby + Blizzards in de jaren zeventig gerekend tot de absolute top van de Nederlandse blueswereld. De vaste kern bestaat uit Ted Oberg (gitaar), John Lagrand (mondharmonica) en Nicko Christiansen (zang). De band wordt in 1967 in Den Haag opgericht door Oberg. Na enkele weinig succesvolle singles wordt in 1969, onder productionele leiding van Jaap Eggermont, de lp Hell’s Session opgenomen. Het album wordt zeer goed ontvangen en volgens de kenners kan de groep zich met gemak meten met andere witte bluesbands als John Mayall & The Bluesbreakers, Fleetwood Mac en Cuby + Blizzards. Het grote succes komt in 1970 met het album met de gelijknamige hitsingle Wang Dang Doodle. Het succes bezorgt de band optredens in heel Europa, van Engeland tot Italië. Daarna volgen nog een aantal succesvolle albums. In 1974 gaat de band door in een bijna geheel nieuwe formatie en scoren ze hun grootste internationale hit met Boogie Woogie Woman. De albums Live ’75 en Blue Breeze worden hun best verkochte albums. Met name in Duitsland en Polen treedt de band op voor overvolle stadions en concerthallen. In 1980 wordt de band opgeheven, al verschijnen er in de jaren daarop toch nog een paar fraaie albums in weer een nieuwe bezetting. Het grote grote succes van de topjaren blijft echter uit.
LivinBluesBox
De tien albums in de box, waarvan enkele al jarenlang niet meer beschikbaar waren, zijn speciaal voor deze release verpakt in replica’s van de originele hoezen. Tevens zit er een extra dubbel-cd bij met non-album singles, b-kanten, demo’s en live-opnames, plus een boekwerkje vol zeldzame foto’s en knipsels uit de privé-archieven van de band.
Op donderdagavond 21 juli zal One Night Blues gepresenteerd worden bij FAME Megastore in de kelder van Media Markt Amsterdam Centrum. Hierbij zullen enkele voormalige bandleden (Ted Oberg en John Frederiks) aanwezig zijn. Ga naar Fame.nl voor meer informatie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss