News

Kinderen van Demis Roussos openen museum op 15 juni

Published on

Op woensdag 15 juni aanstaande, de dag dat de Griekse superster Demis Roussos 70 jaar zou zijn geworden, openen zijn kinderen Emily en Cyril Roussos het Demis Roussos Museum in de 192TV Studio in Nijkerk. In het museum kunnen fans hun hart ophalen met een overzicht van memorobilia, foto’s, awards en vele andere objecten.
Demis Roussos, geboren in Egypte van Griekse ouders, begon zijn carrière in 1968 in de band Aphrodite’s Child, samen met Vangelis en Loukas Sideras in Parijs, waarna de groep succesvol werd in de gehele wereld. In 1971 ging Demis solo verder en scoorde in de jaren 70 hit na hit. Na een periode van rust kwam hij 1986 bij het Nederlandse BR Music onder contract wat zijn comeback inluidde. Hij scoorde wederom grote hits in Engeland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Rusland. Demis Roussos populair van Europa tot Zuid- Amerika, van Afrika tot de Arabische landen en – zo bleek later- ook in Rusland en andere landen van de voormalige Sovjet Unie.  Tot een half jaar voor zijn overlijden op 25 januari 2015 trad Demis nog met veel succes overal ter wereld op. Het aantal wereldwijd verkochte platen van Demis wordt geschat op maar liefst 60 miljoen exemplaren!
???????
Demis Roussos Complete
Op 15 juni brengt Universal Music een unieke boxset uit met 28 originele albums van Demis Roussos, van zijn eerste album ‘On The Greek Side Of My Mind’ tot aan zijn comeback in de jaren 80 met ‘Voice And Vision’. Natuurlijk ontbreekt zijn meest succesvolle album ‘Forever and Ever’, goed voor 12 miljoen verkochte exemplaren,  niet in de box. Als bonus is een DVD toegevoegd van de documentaire ‘Journey with my Father’, die Emily Roussos heeft gemaakt met haar vader. ‘Demis Roussos Complete’ is een prachtige boxset (28 CD’s & 1 DVD) met (bijna) alle muziek die Demis solo heeft gemaakt in zijn lange carrière, met daarbij twee songs die onlangs zijn opgedoken in de archieven: ‘Emotions And Memories’ en ‘Two Lovers’, de laatste geschreven door Alec Costandinos en waarschijnlijk één van de laatste opnamen van Demis.
 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss