News

Drie bijzondere releases Serge Gainsbourg op komst

Published on

In het kader van de 25e sterfdag van Serge Gainsbourg verschijnen er op 26 februari drie bijzondere releases van de invloedrijke Franse zanger.
g1
‘London – Paris’ is een nieuwe compilatie die zich richt op de opnames die Gainsbourg in de jaren zestig maakte in Londen. Vanaf 1963 (de eerste studiosessie voor de ‘La Javanaise’ EP), keert Gainsbourg geregeld terug naar Engeland, waar hij het belang van de Londense sound inziet die de stad eind jaren zestig op de kaart zet als muzikale broedplaats.
g2
De dubbel-dvd ‘D’Autres Nouvelles Des Etoiles’ was lange tijd niet meer leverbaar, maar daar komt nu verandering in. De ruim vier uur durende set bevat 79 tracks, 12 interviews en een lading duetten met o.a. Jane Birkin, Brigitte Bardot, France Gall, Anna Karina, Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg en Eddy Mitchell.
g3
De indrukwekkende box ‘Integrale Studio Serge Gainsbourg’ eist met 20 (!) cd’s een eigen plek op in huis. Deze heruitgave van de succesvolle release uit 2011 behelst Gainsbourgs complete oeuvre: al z’n studio-opnames, soundtracks en tv-optredens. Met 271 in totaal is de fan hier wel even zoet mee.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss