News

Eagles Of Death Metal spreken over aanslagen Parijs

Published on

In een interview met het Amerikaanse Vice spreken de bandleden van Eagles Of Death Metal voor het eerst over hun gruwelijke ervaringen tijdens de aanslagen in Parijs. De Amerikaanse rockband gaf op 13 november jongstleden een optreden in de Bataclan toen de schutters daar minstens negentig concertgangers van het leven beroofden, waaronder Nick Alexander, de merchandiseverkoper van de band.
‘Veel mensen hielden zich schuil in onze kleedkamers, maar de schutters kwamen ook daar naar binnen en vermoorden ze allemaal, op één jongen na die zich onder mij leren jas verstopte’, aldus frontman Jesse Hughes. ‘Mensen hielden zich dood en ze waren zo bang. Een van de redenen dat er zo veel mensen vermoord zijn was omdat veel van hen hun geliefden niet achter wilden laten. Zo veel mensen hebben zich voor anderen geworpen’.
In het uitgebreide interview, dat je hieronder kunt bekijken, spreekt Hughes de wens uit om als eerste weer op te treden als de Bataclan weer open gaat: ‘Ik kan niet wachten om weer in Parijs te spelen. Onze vrienden kwamen daar om rock & roll te zien en werden vermoord, ik keer terug om te leven’. Verderop in het item komt Josh Homme aan het woord, die niet bij het concert aanwezig was. Hij bevestigt dat de band naar Europa terug zal keren om de gemiste concerten in te halen. ‘We hebben geen keuze. Niet alleen voor onszelf en onze fans, niet alleen voor Nick Alexander, niet alleen omdat wij zo leven… maar omdat een mens nu eenmaal zo in elkaar zit’.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss