News

Eagles vieren jubileum Hell Freezes Over met jubileumeditie op vinyl

Published on

Het is 25 jaar geleden dat de Eagles hun comeback maakten met Hell Freezes Over. Dat jubileum kunnen de heren natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom verschijnt er op 8 maart een fraaie anniversary editie op dubbel-vinyl – en die komt als geroepen voor de fans.
Toen Don Henley in 1982 gevraagd werd of de legendarische Eagles ooit nog weer bij elkaar zouden komen was zijn antwoord kort maar krachtig: “when hell freezes over”. Oftewel: dat gaat never nooit gebeuren. Toch gebeurde het. In het voorjaar van 1994, veertien jaar nadat de band het bijltje erbij neergooide, stonden de heren weer samen op het podium voor een special van muziekzender MTV. De opnames van toen werden -aangevuld met een viertal gloednieuwe studiotracks – verzameld op het album dat de heren gekscherend Hell Freezes Over doopten. Het was het begin van een glorieuze comeback van de band uit Californië: het album belandde wereldwijd in de toppen van de charts en er volgde een succesvolle tournee, waarbij er o.a. werd opgetreden in de Rotterdamse Kuip.
Deze nieuwe vinyl-uitgave van het album komt zoals gezegd als geroepen voor de fans: vinyl was medio jaren negentig behoorlijk uit de gratie geraakt en daarom werden er maar een handvol lp’s van Hell Freezes Over geperst – en dat zijn vandaag de dag natuurlijk veel gezochte en uiterst waardevolle verzamelobjecten geworden. Het album komt nu dus eindelijk ruim beschikbaar op ‘het zwarte goud’ en deze uitgave is dan ook nog een speciaal voor vinyl geremasterd door vermaard geluidstechnicus Bob Ludwig, bekend van zijn werkzaamheden voor artiesten als Led Zeppelin, Queen en Bruce Springsteen.
Klik hier om het album alvast te reserveren.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss