News

'A Farewell To Kings' van Rush krijgt uitgebreide heruitgave

Published on

A Farewell To Kings, het vijfde album van Rush, viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Daarom komt er op 1 december een uitgebreide reissue uit: als 3CD, 4LP en Super Deluxe Edition. Het album uit 1977 zorgde toentertijd voor Rush’ eerste radiohit, Closer To The Heart, maar bracht ook ‘fan favourites’ als Xanadu en Cygnus X-1 voort.
De Super Deluxe Edition bestaat uit drie CD’s, een Blu-ray en vier 180-gram LP’s. Op de drie CD’s vind je de in 2015 geremasterde versie van het album, een CD met Dream Theater, Big Wreck, The Trews en Alain Johannes (die nummers van A Farewell To Kings spelen) en een volledige liveshow uit 1978. De concertopname bestaat uit 34 minuten onuitgebracht materiaal, waaronder 2112, Lakeside Park, Closer To The Heart en een drumsolo. Voor de vinyl-enthousiastelingen onder ons, is al het audiomateriaal ook terug te vinden op de vier LP’s in de boxset. Op de Blu-ray staat een gloednieuwe 5.1 surround sound remix van het album, in elkaar gedraaid door progrockheld Steven Wilson. Daarnaast bevat het schijfje een aantal oude promovideo’s en de Closer To The Heart video. Naast de muziek krijg je bij aanschaf van de Super Deluxe Edition ook een unieke ‘King’s Ring’, twee lithografen met artwork, een 12 inch platenspelermat, 12.000 woorden tellende liner notes en een reproductie van het originele A Farewell To Kings tourschema uit 1978.
In de 3CD en 4LP versie van de 40th Anniversary Edition vind je het geremasterde album, het Hammersmith Odeon concert uit 1978 en de vier cover songs, evenals de Cygnus X-2 Eh outtake. De LP-versie is voorzien van een 32 pagina’s tellend boekwerk, de slipmat en de liner notes. Het geheel zal uiteraard ook digitaal verkrijgbaar zijn.
“Niet langer werd het grootste gedeelte van een album gedomineerd door het geluid van een power trio,” schrijft rock historicus Rob Bowman in de liner notes. “Een volwassener Rush omarmde nu een breder geluidsspectrum met synthesizers, Taurus baspedalen, klassieke gitaar, klokken en bellen, om zo een groter contrast binnen de compositie te kunnen verwerkelijken. Maar, wanneer nodig, kon Rush nog altijd de intensiteit en kracht brengen waar ze bekend om stonden.”
Bestel A Farewell To Kings – 40th Anniversary Edition hieronder:
Super Deluxe boxset: https://umusicnl.lnk.to/RushAFTKDeluxeWe
4 LP: https://umusicnl.lnk.to/RushAFTK4LPWe
3 CD: https://umusicnl.lnk.to/RushAFTK3CDWe

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss