News

'Fortunate Son' van jubilerend CCR voorzien van nieuwe videoclip

Published on

Platenmaatlabel Craft Recordings kondigt met trots het 50-jarige jubileum van Amerika’s beste rockband aan: Creedence Clearwater Revival. Het was in de zomer van 1968 dat de wereld kennismaakte met CCR, een groep die grote successen zou behalen terwijl het vasthield aan z’n sobere, rootsy sound. Als je kijkt naar de indrukwekkende discografie van de band, kun je je bijna niet voorstellen dat Creedence slechts vier jaar (van 1968 – 1972) bestond.
Het jubileum wordt afgetrapt met een kersverse videoclip voor klassieker Fortunate Son, het anti-Vietnamoorlog nummer dat na al die jaren nog niets aan relevantie heeft ingeboet. Met John Fogerty’s rake teksten vol kritiek op de elite is het namelijk nog steeds een anthem voor de minderbedeelden in de samenleving.

In de video wordt de kijker meegenomen op een roadtrip door de lappendeken die de Verenigde Staten heet, van Florida naar Louisiana en van Texas naar Hawaii, waarbij er mensen in beeld worden gebracht van alle leeftijden en achtergronden. Deze fraaie video is overigens nog maar een opwarmertje voor wat er nog komen gaat: in het najaar van 2018 staat er een ‘speciaal CCR project’ in de planning. Wat dat precies is zal binnenkort bekend worden gemaakt. In de tussentijd kunnen we je deze playlist met de beste songs van Creedence aanbevelen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss