News

Georgie Fame voor vier concerten naar Nederland

Published on

Levende legende Georgie Fame geeft eind dit jaar enkele concerten in ons land. Hierbij wordt hij bijgestaan Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Het gezelschap speelt tussen 14 en 23 december in Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Utrecht. Hiernaast verschijnt er ook een fraaie, carrière-omvattende box van Fame.
Het is inmiddels ruim 50 jaar geleden dat rhythm & blues- en jazz zanger Fame met Yeh Yeh de Beatles van hun nummer 1-positie in de Engelse hitparade stootte. Het lief werd later door onder meer Matt Bianco, Hugh Laurie en Diana Krall opgenomen, maar Georgie Fame’s versie blijft verreweg de beste. In vier concerten in december wordt de bezoeker mee terug genomen naar het hippe Londen uit de sixties, waar Fame een enorme invloed had op ‘hipsters’ als de Beatles, de Rolling Stones, en Jimi Hendrix had. Zijn legendarische ‘one nighters’ in de Flamingo club fungeerden als een broedplaats voor nieuwe muziek die vanuit Londen in no time de rest van de wereld veroverde.
Fame en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw staan 14 december in de Doelen (Rotterdam), 15 december in het Muziekgebouw (Eindhoven), 22 december in CineMec (Nijmegen) en 23 december in TivoliVredenburg (Utrecht). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.jazzorchestra.nl.
Vanaf vrijdag 25 november ligt het zes discs tellende Survival – A Career Anthology in de winkel. Deze box bevat maar liefst 110 tracks uit de periode 1963 – 2015, waaronder Fame’s grootste hits, b-kantjes, essentiële albumtracks en rartities. Hiernaast zit er een hardcover boekwerkje bij met nooit eerder gepubliceerde foto’s en een nieuw interview met de inmiddels alweer 73-jarige muzikant. Bekijk de volledige tracklisting bij Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss