News

Greatest Hits Tom Petty And The Heartbreakers eindelijk weer op vinyl

Published on

Greatest Hits van Tom Petty And The Heartbreakers verschijnt binnenkort weer op vinyl. Dit succesvolle dubbelalbum, met songs als American Girl, Learning To Fly en I Won’t Back Down, ligt vanaf 29 juli in de schappen van de platenzaak.
Het oorspronkelijk in 1993 verschenen Greatest Hits ging maar liefst 12 miljoen keer over de toonbank en werd daarmee het meest succesvolle albums van Tom Petty en zijn band. De plaat bevat negentien klassiekers uit het oeuvre, waaronder naast de al eerder genoemde tracks ook songs als Refugee, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance en een cover van Thunderclap Newmans Something In The Air. Die laatste twee tracks werden voor het eerst uitgebracht op Greatest Hits.
Dat Petty-fans het album graag op vinyl willen hebben blijkt wel na een korte rondgang langs verschillende veilingsites: omdat er ten tijde van de release in 1993 bijna niemand nog vinyl wilde hebben werd er maar een handjevol lp’s geproduceerd. Voor zo’n exemplaar betaal je al snel 200 tot 500 (!) euro. De eind juli te verschijnen dubbel-lp is gelukkig vriendelijker geprijsd.
De trackslisting ziet er als volgt uit:
Kant A
American Girl
Breakdown
Anything That’s Rock n Roll
Listen To Her Heart
I Need To Know
Refugee
Kant B
Don’t Do Me Like That
Even The Losers
Here Comes My Girl
The Waiting
You Got Lucky
Kant C
Don’t Come Around Here No More
I Won’t Back Down
Runnin’ Down A Dream
Free Fallin’
Kant D
Learning To Fly
Into The Great Wide Open
Mary Jane’s Last Dance
Something In The Air
Reserveer jouw exemplaar vast bij Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss