News

‘Havana Moon’: Cuba concert Rolling Stones uit in november

Published on

Op 11 november verschijnt Havana Moon van The Rolling Stones. Hierop zijn de opnames te vinden van het historische concert dat de band eerder dit jaar in Cuba gaf.
Goede Vrijdag 2016 zal zal de geschiedenis in gaan als een heel belangrijke dag voor zowel Cuba als The Rolling Stones. Het was namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat een rockband een groot – en gratis – openluchtconcert gaf in het Zuid-Amerikaanse land. Dat de bevolking wel toe was aan een goede portie rock & roll bleek wel uit de bezoekcijfers: er kwamen op 25 maart maar liefst een miljoen mensen af op het concert in Havana. ‘De tijden zijn eindelijk aan het veranderen’, zei Mick Jagger tegen het publiek. ‘Wij zijn zo blij dat we hier mogen spelen’. Tijdens het concert noemde Jagger zijn collega’s gekscherend ‘de revolutionaire’ Ronnie Wood, Charlie ‘Che’ Watts en ‘compadre’ Keith Richards. In dezelfde week als het Stones-concert kwam er nog meer hoog bezoek naar Havana: President Barack Obama. Hij werd hiermee de eerste Amerikaanse president in 88 jaar tijd die een bezoek bracht aan het land. Sommige media noemden Obama’s bezoek desalniettemin ‘het voorprogramma’ van The Rolling Stones. Het Vaticaan keurde het concert trouwens af: Goede Vrijdag zou geen goed moment zijn voor een rockconcert.

Tijdens het meer dan twee uur durende concert, dat vastgelegd werd door de gerenommeerde filmregisseur Paul Dugdale, kwamen er talloze publieksfavorieten voorbij, waaronder Jumpin’ Jack Flash, It’s Only Rock ‘n’ Roll, Paint It Black, Honky Tonk Women, Start Me Up, Brown Sugar, You Can’t Always Get What You Want en (I Can’t Get No) Satisfaction.
Stones_HPL_DVD_TeeBox.indd
Havana Moon verschijnt op DVD, Blu-ray, DVD+2CD, DVD+3LP en als deluxe editie. Laatstgenoemde versie bevat het concert op DVD, Blu-Ray en dubbel-cd, plus een 60 pagina’s tellend hardcover boekwerk. Je kunt nu alvast een exemplaar reserveren bij Plato/Concerto en Bol.com. Klik hier voor de DVD, hier voor de Blu-ray, hier voor de DVD+2CD, hier voor de DVD+3LP en hier voor de deluxe editie.
Foto: Gary Miller/FilmMagic

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss