News

Hits Elton John eindelijk van clips voorzien

Published on

De zoektocht naar de eerste officiële muziekvideo’s voor drie hits van Elton John en zijn muzikale compagnon Bernie Taupin is ten einde gekomen. De winnende video’s zijn gisteren in première gegaan op het prestigueze filmfestival in Cannes.
Eind 2016 riep het duo creativelingen op om ideëen aan te dragen voor videoclips van singles Tiny Dancer, Rocket Man en Bennie And The Jets – allen uitgebracht begin jaren zeventig, een tijd waarin clips eerder uitzondering dan regel waren. De winnaars zijn Majid Adin met zijn idee voor een geanimeerde clip voor Rocket Man, Jack Whiteley en Laura Brownhill met hun video met choreografie voor Bennie & The Jets en Max Weiland met zijn live-action concept voor Tiny Dancer.

Adins video voor Rocket Man is bijzonder persoonlijk geworden. De oorspronkelijk uit Iran afkomstige videomaker kwam als vluchteling naar Engeland en dit verhaal heeft hij gebruikt voor zijn video. Hierdoor worden de thema’s van het nummer, reizen en eenzaamheid, in een nieuw perspectief gezet. De kunstacademiestudent reisde tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 dwars door Europa en zat zelfs enige tijd in de beruchte ‘jungle’ van Calais, tot zijn asielaanvraag voor Engeland werd goedgekeurd. Adin werkte samen met animatieregisseur Stephen McNally om zijn rauwe, menselijke verhaal te kunnen realiseren.

Voor hun Bennie And The Jets-video lieten Whiteley en Brownhill zich inspireren door Fritz Langs sf-film Metropolis (1927), terwijl de choreografie ontleend werd aan de films van musical-pionier Busby Berkeley.

Max Weilands clip van Tiny Dancer is een ware ode aan Los Angeles, met de iconische track als de link tussen de inwoners van deze stad. Je ziet hen in de breedste vorm van het leven, van hun communie tot het uitrstrooien van de as van een geliefde.
Elton John: ‘Ik ben ontroerd en verrast door deze interpretaties van onze liedjes en voel me geëerd door het hele proces. De toekomst van creativiteit is duidelijk een samenwerkingsverband, waarbij kunst en technologie worden samengebracht. Het is fantastisch om het werk van Bernie en mij beschikbaar te maken voor de volgende generatie creatief talent en dat process te kunnen delen met Youtube.’ Nadat de wedstrijd eind 2016 werd aangekondigd kwamen er uit 50 verschillende landen inzendingen binnen. De uiteindelijke winnaars konden niet alleen hun clip realiseren, maar krijgen bovendien een bedrag van 10.000 dollar voor komende creatieve projecten.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss