News

Indiana Jones soundtrack uit op vinyl

Published on

De originele filmmuziek van Indiana Jones-film Raider Of The Lost Ark komt eindelijk weer beschikbaar op vinyl. In augustus verschijnt er een fraaie dubbelaar van Raiders, verpakt in een klaphoes en voorzien van fotografie en artwork van de iconische film uit 1981. De soundtrack leverde componist John Williams indertijd een Oscar-nominatie op.
Williams’ compositie werd uitgevoerd door het prestigieuze London Symphony Orchestra, eveneens verantwoordelijk voor de muziek van Star Wars. De soundtrack is het bekendst van het uit duizenden herkenbare Raiders March, dat ook terugkeerde bij de andere Indiana Jones-films. Deze versie van het album bevat 30 minuten aan bonusmateriaal dat niet te vinden was op de oorspronkelijke soundtrack LP.
Met zijn werk voor films als Jaws, Star Wars, ET, Jurassic Park en meer recentelijk de Harry Potter-films, is John Williams een van de meest succesvolle filmcomponisten aller tijden. Hij heeft onder meer vijf Oscars, vier Golden Globes en 22 Grammy Awards op de schoorsteenmantel staan.
Reserveer de LP van Raider Of The Lost Ark alvast bij Platomania of Bol.com:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss