News

Kurt Cobains gitaar van laatste Nirvana tour geveild

Published on

Een van de gitaren die Kurt Cobain gebruikte tijdens de laatste tournee van Nirvana wordt geveild. De huidige eigenaar, die de gitaar van Cobain kreeg na een concert in Frankrijk, verwacht er 50.000 tot 125.000 euro voor te kunnen krijgen.
gitaar
Het gaat om een zwart-witte Fender Stratocaster. Cobain had daar meerdere exemplaren van omdat hij traditiegetrouw aan het einde van elk concert z’n gitaar stuk sloeg. ‘Kurt Cobain gaf me de gitaar aan het einde van het optreden dat Nirvana op 16 februari 1994 gaf in Palais Omnisport, Rennes’, schrijft de verkoper op de site van veilinghuis Cooper Owen. ‘Ik heb veel onderzoek gedaan naar deze gitaar. Volgens Kurts gitaartechnicus James Vincent had Kurt vijf van deze linkshandige zwart-witte Strats. Fender leverde de gitaren speciaal voor de jam waarbij de bandleden hun instrumenten stuk maakten. Om te voorkomen dat Kurts waardevolle Fender Mustangs eraan gingen, gaven ze hem deze goedkope [in Azië geproduceerde] Stratocasters’. De gitaar die nu geveild wordt is in het verleden dan ook gerepareerd door gitaartech Vincent, zodat die tijdens een volgend optreden opnieuw kapotgemaakt kon worden door Cobain.
Bij dezelfde veilig worden o.a. ook een piano van Elton John, een leren jack van Paul McCartney en een kunstwerk van John Lennon aangeboden. Klik hier voor meer informatie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss