News

Laatst opgenomen concert The Doors eindelijk uit

Published on

Het laatst opgenomen concert van The Doors zal binnenkort voor het eerst worden uitgebracht. The Doors: Live At The Isle Of Wight 1970 verschijnt 23 februari 2018 op dvd, blu-ray en dvd+cd.
De beelden die geschoten zijn tijdens het legendarische Isle Of Wight festival lagen decennia lang in een kluis – op een paar flarden na, die te zien waren in een documentaire over het festival. Daarom zijn de bijna 50 jaar oude opnames, speciaal voor de zojuist aangekondigde dvd, volledig gerestaureerd met de nieuwste technologieën. De audio (hier aanwezig in 5.1 Dolby Digital) is afkomstig van de originele multitrack-opname die vaste Doors-geluidstechnicus/co-producer Bruce Botnick tijdens het optreden maakte.

De 1970-editie van The Isle Of Wight had een line-up waar je u tegen zegt en staat dan ook bekend als een van de beste festivals van z’n generatie. Naast The Doors stonden er namen als Jimi Hendrix, Ten Years After, Joni Mitchell, Free, The Who, Sly & The Family Stone, Miles Davis, Redbone, The Moody Blues, Jethro Tull en Leonard Cohen op de affiche van dit vijfdaagse festival. Schattingen over het de exacte bezoekersaantallen lopen uiteen, maar Guinness World Records houdt het op 600.000 tot 700.000 mensen (in vergelijking: er kwamen een jaar eerder 400.000 man op Woodstock af).
Het optreden van The Doors vond plaats in de nacht van 29 op 30 augustus 1970. Tijdens hun 84-minuten durende set speelden Jim Morrison, Ray Manzarek, Robby Krieger en John Densmore songs als Roadhouse Blues, Break On Through (To The Other Side) en Light My Fire. De band werd hierbij door niets meer verlicht dan een rode spotlight – het was hun niet gemeld dat ze hun eigen verlichting mee moesten nemen naar het festival. “Onze set was ingetogen maar zeer intens”, verklaarde Manzarek later. “We speelden met een ingehouden woede en Jim was prima bij stem. Hij zong de longen uit zijn lijf, maar hij verroerde zich niet.”

Naast het concert staan er op de dvd ook interviews met Krieger, Densmore en voormalig manager Bill Siddons, aangevuld met een oud interview met de in 2013 overleden Manzarek. The Doors: Live At The Isle Of Wight 1970 is nu te reserveren:
DVD: https://thedoors.lnk.to/Doors-Wight-dvdWe
DVD+CD: https://thedoors.lnk.to/Doors-Wight-cdWe
Blu-ray: https://thedoors.lnk.to/Doors-Wight-blurayWe

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss