News

'Live' van Bob Marley krijgt deluxe behandeling

Published on

Ruim veertig jaar na de release van Live! van Bob Marley & The Wailers, verschijnt op 16 december een 3 LP’s tellende heruitgave van dit historische live-album. Hierop zullen voor het eerst beide concerten die Marley met zijn band gaf in het Londense Lyceum Theatre in z’n volledigheid te horen zijn.
In de zomer van 1975 maakten Bob Marley & the Wailers de oversteek naar Europa. Eerste stop: Londen, waar de band op 17 en 18 juli z’n opwachting maakte in het Lyceum Theatre. Beide shows werden opgenomen en zeven songs van het tweede concert belandden op Live!, dat in december van dat jaar verscheen. Het zou een van de bekendste live-albums aller tijden worden. De Marley familie brengen nu voor het eerst beide concerten in z’n geheel uit. Deze nieuwe 3 LP’s tellende versie van Live! verschijnt op 180 grams vinyl, in een fraaie klaphoes. Hiernaast zal het album ook digitaal beschikbaar komen.

Marley en zijn band hadden net vijf avonden in het Roxy Theatre in Los Angles achter de rug toen ze in Londen speelden. Hierna trok het gezelschap verder door Engeland. Een jaar later was de rest van Europa pas aan de beurt, waarbij er op 13 juni opgetreden werd in de Jaap Edenhal te Amsterdam.
Klik hier om de 3LP van Live! te reserveren bij Bol.com.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss