News

Live weer bij elkaar voor tournee en nieuwe muziek

Published on

Live komt weer bij elkaar in de originele bezetting. De vermaarde rockband, die hits scoorde met songs als Lightning Crashes, I Alone, The Dolphins Cry en Overcome, gaat weer op tournee en er wordt zelfs aan nieuw songmateriaal gewerkt. Dit heeft de groep vandaag bekendgemaakt.
’Het voelt goed om terug te zijn’, aldus frontman Ed Kowalczyk in een verklaring. ‘Het is net alsof we helemaal opnieuw beginnen.’ In 2009, twintig jaar na de oprichting, was de koek op en ging Live uit elkaar. Kowalczyk ging solo en de rest van de band probeerde het nog even met een nieuwe zanger, maar dat werd niet zo’n succes. Als gitarist Chad Taylor terugdenkt aan de breuk, omschrijft hij de band als een echte familie. ‘Wij maken ook wel eens ruzie en soms lopen de spanningen hoog op, maar gelukkig heelt tijd alle wonden.’ Inmiddels is het dus weer dikke mik tussen de vier heren en dat is mooi op tijd voor 2017, het jaar waarin debuut Mental Jewelry zijn 25-jarige jubileum viert. De band staat echter niet alleen stil bij het verleden: er wordt ondertussen namelijk gewerkt aan nieuwe songs. ‘We zijn op dit moment aan het schrijven en opnemen’, aldus Kowalczyk. ‘We hebben wel besloten om het rustig aan te doen. We gaan ondertussen optreden en dan zien we wel waar al deze nieuwe energie ons brengt. Misschien brengen we volgend jaar eerst een paar nieuwe songs uit en volgt ‘het grote project’ pas in 2018.’

Live was een van de populairste rockbands van de jaren negentig. Albums Throwing Copper (1994) en Secret Samadhi (1997) stonden op de eerste positie van de Amerikaanse Billboard charts en ook bij ons in Nederland kon men genoeg krijgen van het viertal uit York, Pennsylvania: de band was hier goed voor twee maal platina en drie keer goud.
Tourdata worden in 2017 aangekondigd.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss