News

Nieuw album Boudewijn de Groot uit op 16 november

Published on

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot brengt op 16 november Even Weg uit. Voor de opnames van zijn alweer dertiende album werkte de singer-songwriter samen met The Dutch Eagles in de Haarlemse Exalto Studios.
De Groot lijkt productiever dan ooit tevoren. Na het met goud bekroonde nummer 1-album Achter Glas (2015) en liefst twee platen met de Vreemde Kostgangers (2017) keert De Groot dit jaar nog terug met Even Weg. Op het album hoort de luisteraar duidelijk dat De Groot de mogelijkheden binnen het schrijven verkent en met opvallend jeugdig elan zingt over wat er in hem omgaat in deze periode van zijn leven. Het geheel is door The Dutch Eagles voorzien van de door hen zo typerende ontspannen west coast sound.

Bovendien heeft Boudewijn de Groot als eerste artiest mogen opnemen in de Artone Studio van Record Industry te Haarlem. Dit is een studio waarin vintage mastering- en opnameapparatuur wordt gecombineerd met moderne technieken met als meest bijzondere feature de mogelijkheid om een ‘direct-to-disc’ snijding te maken, een live opname in één take op lacquer. Een groot deel van de vintage apparatuur is gebruikt om belangrijke releases in de periode tussen 1950 tot aan 1980 op te nemen en te masteren. Het idee achter de studio is het creëren van de geweldige, ongrijpbare sound uit het tijdperk van vóór de transistor en digitale elektronica. Het resulteert in een warme, pure en eerlijke weergave van de muziek. Kwetsbaar en direct, wat het ook voor de muzikanten tot een hele bijzondere ervaring maakt. De twee tracks die Boudewijn hier opnam met The Dutch Eagles zullen als bonustracks worden toegevoegd aan de CD van Even Weg. De LP-versie zal een extra 10-inch plaat bevatten met deze songs.
Klik hier om het album te reserveren
Tracklist:

 1. Nachtegaal
 2. De Boom
 3. Verloren Liefde
 4. Dialogen
 5. Even Weg
 6. Niemandsdorp
 7. De Stoet
 8. Wissels
 9. Vliegveld
 10. Waar Wacht Ik Nog Op
 11. Wachten
 12. Maar Niet Heus
 13. Avondreis
 14. Nachtegaal (Artone)
 15. Verloren Liefde (Artone)


 

6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss