News

Nieuw boek over Ramses Shaffy: Door Alles Heen

Published on

Op 1 december verschijnt er een boek over Ramses Shaffy: Door Alles Heen. Het boek viert het leven van deze levenskunstenaar die met zijn muziek en kunst  in alle omstandigheden zijn karakter en charisma toonde, tot aan zijn laatste dagen in het Sarphatihuis aan toe. Ramses liet niemand onberoerd. Zijn impact op de levens van anderen is tien jaar na zijn overlijden eerder toe- dan afgenomen.
Biograaf Sylvester Hoogmoed boort in Door Alles Heen nieuwe bronnen aan. Hij stuitte op onbekende informatie over onder meer Shaffy’s familie. Zo weet hij een nog vollediger beeld te schetsen van diens leven.  Voor deze fotobiografie openden het Ramses Shaffy Fonds en zijn platenmaatschappij alle archieven. Naast Hoogmoeds teksten en de waanzinnige fotografie, bevat dit boek een uitgebreide discografie, afbeeldingen van zijn schilderijen en twee cd’s met muziek van Ramses Shaffy.
Op de eerste cd staan al zijn bekende nummers. Op de tweede schijf staan niet eerder uitgebrachte opnamen, waaronder een selectie radiofragmenten uit de periode 1965 – 1986, zijn versie van Herman van Veen’s Ochtend In De Stad, een parlando-versie van John Lennon’s Imagine en de Franstalige versie van We Zullen Doorgaan, genaamd Restons Ensemble. Deze bijzondere uitvoering is het afgelopen jaar teruggevonden in de archieven van Universal Music.
Door Alles Heen is nu te reserveren:

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss